7 Φεβρουαρίου 2014

Να τοποθετηθούν στον ΕΛΓΑ οι επιτυχόντες στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7 Φεβρουαρίου 2014
Έχουν επιτύχει στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ, αλλά τρία χρόνια αργότερα δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στις θέσεις για τις οποίες έχουν επιλεγεί, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει για τους ίδιους αλλά και για τη λειτουργία του Οργανισμού!

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος, και Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, υπεύθυνος της επιτροπής ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την προκήρυξη 1/116Μ/2009, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 321/21.07.2009 (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), εκκίνησε η διαδικασία πρόσληψης 47 εργαζομένων στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων - ΕΛΓΑ και, συγκεκριμένα, στους ακόλουθους κλάδους:
ΠΕ2 Κτηνιάτρων (4), ΠΕ4 Διοικητικών Οικονομικών (6), ΠΕ7 Μετεωρολόγων (2), ΠΕ9 Στατιστικών (1), ΤΕ1 Διοικητικών Λογιστικών (8), ΤΕ4 Τεχνολόγων Εφαρμογών (1), ΤΕ3 Τεχνολόγων Γεωπονίας (9), ΔΕ2 Προσωπικού Η/Υ (5), ΔΕ1 Διοικητικών - Γραμματέων (6), ΥΕ1 Επιμελητών (5).
Αν και τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης έχουν εκδοθεί από το 2010 και έκτοτε έχουν παρέλθει τρία χρόνια, οι επιτυχόντες αναμένουν ακόμη τον διορισμό τους, χωρίς καν να γνωρίζουν αν και πότε θα τοποθετηθούν στις θέσεις στις οποίες επελέγησαν.
Επισημαίνεται ότι σε άλλους Οργανισμούς, επίσης εποπτευόμενους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων που είχαν επιτύχει στις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, έστω και με καθυστέρηση έχει προχωρήσει.
Με αυτά τα δεδομένα, οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1. Για ποιους ακριβώς λόγους καθυστερεί η τοποθέτηση των επιτυχόντων στην προκήρυξη 1/116Μ/2009 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ;
2. Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων, που έχει καθυστερήσει ήδη τρία χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου