16 Φεβρουαρίου 2014

KKE: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 «Δαγκωτό ΚΚΕ παντού, ενιαία, χωρίς διακρίσεις από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο, για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφέρειες, τους Δήμους, σαν να είναι μία κάλπη».Αυτό είναι το μήνυμα της σύσκεψης της Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας που έγινε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δ. Σ. στο Δημαρχείο Βόνιτσας με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήταν ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ , ο οποίος τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ έχει τη θέση πως πρέπει να διαγραφεί όλο το χρέος και μάλιστα μονομερώς, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με πορεία ανάπτυξης που θα σχεδιάζεται κεντρικά με επιστημονικό τρόπο και θα υπηρετεί τις διαρκώς αυξανόμενες σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τον πολλαπλασιασμό των κερδών της πλουτοκρατίας όπως γίνεται σήμερα. Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η μεγάλη εκλογική του δύναμη δεν βοήθησε στους αγώνες. Δεν αδρανοποίησε αντιλαϊκούς νόμους. Υπάρχει μείωση των συνδικαλισμένων εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, γιατί δεν θέλει και δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υπάρχει στρατηγική σύγκλιση έως και ταύτιση με τα κυβερνώντα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφέρειες, τους Δήμους και ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα για το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας του Νίκου Μωραΐτη βουλευτή του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο, είπε ότι πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, με ενεργό συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από τον επιστημονικό χώρο, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, τα κινήματα των γυναικών, των φοιτητών και σπουδαστών. Αγωνιστές δραστήριοι μέσα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, μέσα στη βουλή, παντού όπου μπορούν να προσφέρουν για την ανακούφιση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της προβολής των αιτημάτων, της οργάνωσης της λαϊκής πάλης. Είναι ονόματα που έχουν αφήσει παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς για το καλό του λαού και της νεολαίας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Νίκος Μωραΐτης ανέφερε ότι ενιαία είναι η εκλογική μάχη του Μάη για την ευρωβουλή τις Περιφέρειες και τους Δήμους γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το ευρωκοινοβούλιο στην κυβέρνηση στις περιφέρειες και στους δήμους. Ανέφερε ότι τα τοπικά προβλήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κεντρική πολιτική και δεν υπάρχουν λύσεις τοπικές όσο κυριαρχεί η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. Γι’αυτό η απάντηση και το μήνυμα στις εκλογές πρέπει να είναι ισχυρό ΚΚΕ στο ευρωψηφοδέλτιο ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στις περιφέρειες και τους δήμους. Ψήφος αντίστασης – ανυπακοής που δεν θα επιδέχεται καμία παρερμηνεία για να βγει ισχυρός ο λαός. Καταλήγοντας τόνισε ότι και εδώ στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δεν υπήρξε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών και των λαϊκών οικογενειών που να μην βρήκε την αμέριστη στήριξη.
Το ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στην υγεία και στην παιδεία, κατήγγειλε το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων που πέρασε μέσα από τους δήμους και τις ΜΚΟ που έβαλαν πλάτη για να ξελασπώσουν το αστικό σύστημα, ανέδειξε τα προβλήματα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων, των ψαράδων – της καταστροφής του Αμβρακικού και κατέληξε οτι θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου