15 Φεβρουαρίου 2014

Βροχή από γκολ, κάρτες και πέτρες στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αετός - Πάλαιρος

 Αποστόλης Μπαλατσούρας
Όσοι «τυχεροί» η «άτυχοι» παρευρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο “cult ”γήπεδο του Αετού Ξηρομέρου, παρακολούθησαν έναν αγώνα Γκραν γκινιών που πρόσφερε άφθονες συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. 
Ο αγώνας είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες και για αυτό το λόγο η ένταση (και όχι μόνο) χτύπησε κόκκινο. 
Από την έναρξη του παιχνιδιού η Πάλαιρος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και ήταν πολύ καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή γρήγορα καρποφόρησε και έτσι στο 10΄λεπτό ο Καλέμι Δημήτρης έκανε το 0-1 για την ομάδα της Παλαίρου. Δέκα λεπτά αργότερα η Πάλαιρος πέτυχε και δεύτερο τέρμα κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα. 
 

 
Κάπου εκεί άρχισαν να μαζεύονται τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από τον ηλιόλουστο και πεντακάθαρο ουρανό του γηπέδου του Αετού. Μετά την διαμόρφωση του σκορ σε 0-2 οι οπαδοί της γηπεδούχου ξέσπασαν σε βρισιές (και όχι μόνο) με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να σταματήσει για αρκετά λεπτά τον αγώνα και να αποβάλει και τον προπονητή της ομάδας του Αετού από τον αγωνιστικό χώρο. 
Στο 35΄λεπτό της αναμέτρησης τραγική ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Παλαίρου έβαλε στο παιχνίδι την ομάδα του Αετού και έγινε το 1-2. Το παιχνίδι πλέον πήρε «φωτιά» η οποία δυνάμωσε όταν στο 40΄λεπτό του αγώνα παίχτης της Παλαίρου, κατόρθωσε μέσα σε δύο λεπτά να πάρει 2 κίτρινες κάρτες για αχρείαστα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίχτες. 
 


 
Στο 10΄λεπτό της επανάληψης, η Πάλαιρος κατόρθωσε να μείνει με 9 παίχτες καθώς αμυντικός της που είχε ήδη κίτρινη κάρτα υπέπεσε σε πέναλτι και αποβολή. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το δώρο να πάει χαμένο, πέτυχαν το 2-2 και η ροή του αγώνα αλλάζει τελείως. Ενώ λοιπόν όλοι περιμένουν το επόμενο γκολ των γηπεδούχων η Πάλαιρος κατορθώνει με ένα γκολ για όσκαρ του Παναγιώτη Κουρκούτα να προηγηθεί ξανά στο σκορ και να κάνει το 2-3 πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση του Αετού. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα της Παλαίρου στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά δυστυχώς 15 λεπτά πριν την λήξη, σε μια αδράνεια ξανά, της αμυντικής λειτουργίας, η ομάδα του Αετού με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ ισοφάρισε το ματς σε 3 – 3.  
 Στα επόμενα λεπτά η Πάλαιρος παρόλο που έπαιζε με 9 παίχτες ήταν καλύτερη και πιο επιθετική από τους γηπεδούχους. Πέντε λεπτά πριν από την λήξη ήταν η σειρά του Αετού να χάσει παίχτη του με κόκκινη κάρτα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 7΄λεπτό των καθυστερήσεων με πανομοιότυπο τρόπο όπως το γκολ της ισοφάρισης, ύστερα από κόρνερ.
Κρίμα για την ηρωική προσπάθεια των 9 παιχτών της Παλαίρου που έκαναν κατάθεση ψυχής κάτω από πραγματικά αντίξοες τρομοκρατικές συνθήκες και που πάλεψαν τον αγώνα μέχρι τέλους. Εάν ο αγώνας παιζόταν έντεκα με έντεκα η ομάδα του Αετού δεν θα είχε καμία τύχη. 
Μαγική εικόνα η θέση της Παλαίρου πλέον στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η δυναμικότητα της ομάδας είναι για πολύ υψηλότερες θέσεις. 
 


 
Η Πάλαιρος, δυστυχώς πληρώνει την κατασκευή του γηπέδου της κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος που την ανάγκασε να ξενιτευτεί σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της καθώς και στην απίστευτη ατυχία που την κατατρέχει στους τελευταίους αγώνες της.
 Ο αγώνας του Σαββάτου αποτελεί κλασικό παράδειγμα για το πώς μπορεί μια ομάδα να χάσει ένα σίγουρο παιχνίδι. 
Η διαιτησία ήταν αρκετά καλή εάν σκεφτεί κανείς κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το παιχνίδι, (δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική σφαγή της ομάδας στο προηγούμενο παιχνίδι της στον Εμπεσσό) , αν και θα μπορούσε να αποφευχθεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα στην πρώτη αποβολή και φυσικά θα έπρεπε ο διαιτητής να αποβάλει πολύ νωρίτερα παίχτες των γηπεδούχων για το υπερβολικά σκληρό παιχνίδι τους. 
Επίσης, καλό θα είναι η ομάδα του Αετού να μην ξεχάσει να καθαρίσει τον αγωνιστικό χώρο και πιο συγκεκριμένα την εστία που βρίσκονταν ο τερματοφύλακας της Παλαίρου από τις πέτρες, διότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον τερματοφύλακα της επόμενης αγωνιστικής να υπερασπιστεί την εστία του. Αναρωτιόμαστε τι να έχει γράψει ο παρατηρητής αγώνα για τις πέτρες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Όπως και να το κάνουμε πάντως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στον Αετό αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου