1 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Όπως πληροφορούμε , ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης είναι αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του δήμου, σε περίπτωση που θα κερδίσει τις εκλογές.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης θα ενεργοποιήσει τα δύο πρώην δημαρχεία Κατούνας και Παλαίρου , τοποθετώντας αντιδημάρχους με τις αρμοδιότητες , μέσα και δυνατότητες που ο Καλλικρατικός νόμος καθορίζει με σαφήνεια.

Είναι μια έμπρακτη απόδειξη σεβασμού του νόμου και κυρίως του δημότη , νέας σύγχρονης αντίληψης αποκεντρωμένης διοίκησης , που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τις ανησυχίες, θα δέχεται άμεσα εισηγήσεις , θα προβλέπει και θα επεμβαίνει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων του δημότη και του τόπου. Ταυτόχρονα , ο υποψήφιος και επί 8ετία δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης , με την εμπειρία που έχει, είναι αποφασισμένος στην εξασφάλιση της δυνατής οικονομικής αυτοτέλειας των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε επίπεδα μεγαλύτερα της ΣΑΤΑ.

Το σημερινό συγκεντρωτικό μοντέλο άσκησης της διοίκησης, κινούμενο στα όρια της νομιμότητας και επιβεβλημένο από σκοπιμότητες που δεν είχαν σχέση με την ομαλή άσκηση της διοίκησης του δήμου αλλά την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, αποδείχθηκε ατελέσφορο, ταλαιπώρησε τους δημότες στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων και τους υποχρέωνε σε χρονοβόρες και άσκοπες μετακινήσεις, ενώ η δημοτική αρχή έχασε την επαφή της με το δημότη και τα προβλήματά του.

Αξιολογώντας τη δέσμευση του κ. Αποστολάκη , που μας εξέπληξε θετικά, θεωρούμε ότι η αποκέντρωση της διοίκησης αποτελεί αναγκαιότητα για την καλλίτερη εξυπηρέτηση του δημότη, την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του, αντιμετωπίζει καλλίτερα τις ιδιαιτερότητες της κάθε πρώην δημοτικής περιφέρειας σε ένα ενοποιημένο και κεντρικά ελεγχόμενο σχέδιο δράσης του δήμου. Αποτελεί απόδειξη όσων δεν αρκούνται σε διαπιστώσεις και υποβολή εγγράφων, αλλά επεμβαίνουν , ενεργούν και ανοίγουν πόρτες για το καλό του τόπου.

Περιμένουμε κι άλλες εκπλήξεις από τον έμπειρο στα Αυτοδιοικητικά κ. Γιώργο Αποστολάκη.
Aπό amvrakikosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου