25 Μαΐου 2011

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ΓΡΆΦΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ
Οι μαθητές της Α’ Λυκείου Παλαίρου πραγματοποιήσαμε μια αξέχαστη τριήμερη εξωσχολική εκδρομή στις 15, 16 και 17 Απριλίου, στην όμορφη Θεσσαλονίκη, με συνοδούς τον κ. Πρέντζα Κων/νο και τον κ. Δάγλα Δημήτριο με τη σύζυγό του Μαυρουλή Μαρία.




Αναχωρήσαμε την Παρασκευή 13:00 η ώρα, κάναμε μια στάση για φαγητό στο γραφικό πέτρινο Μέτσοβο και πήραμε μια πρώτη γεύση για το πόσο ωραία θα εξελιχθεί το ταξίδι μας. Όταν άρχισε να νυχτώνει αντικρίσαμε την συμπρωτεύουσα φωτισμένη και γοητευτική, η οποία  μας παρέσυρε σε μια ανεβασμένη βραδιά με πολύ χορό και τραγούδι στο πλάι του Μενιδιάτη και της Παπαϊωάννου, μετά το φαγητό σε ένα γραφικό στενό της πόλης στα Λαδάδικα.



Τη δεύτερη μέρα πρώτος προορισμός ήταν η εκκλησιά του Αγίου Δημητρίου. Προσκυνήσαμε και επισκεφτήκαμε τις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από το ναό. Στη συνέχεια πήγαμε στο αρχαιολογικό μουσείο και το φημισμένο Λευκό Πύργο, χαρακτηριστικό γνώρισμα της Θεσσαλονίκης. Κάναμε μια βόλτα στο λιμάνι ευδιάθετοι και μαγεμένοι από την ομορφιά της πόλης, ενώ κάποιοι πήραν μια πρώτη γεύση από την αγορά. Καταλήξαμε για μεσημεριανό στην ταβέρνα «Λαδόκολλα της Κακομοίρας» και απολαύσαμε νόστιμα εδέσματα. Στη συνέχεια πήγαμε για καφέ και ψώνια στο πολυκατάστημα «ΚΟΣΜΟΣ». Η μέρα έκλεισε στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» με φαγητό,  ζωντανή μουσική και χορό.








Την Τρίτη ημέρα το πρωί κάναμε μια τελευταία βόλτα στη Θεσσαλονίκη, περάσαμε απ’ το Επταπύργιο για φωτογράφηση και αποχαιρετήσαμε την πόλη με προορισμό τη Βεργίνα. Επισκεφτήκαμε το καταπληκτικό μουσείο με τον τάφο του Φιλλίπου και ξεναγηθήκαμε από τον κ. Πρένζτα Κων/νο. Τελευταίος προορισμός για μεσημεριανό και καφέ η όμορφη Βέροια στην οποία παραμείναμε για δύο ώρες περίπου και έπειτα αναχωρήσαμε για την Πάλαιρο. Η πανέμορφη Θεσσαλονίκη θα μας μείνει αξέχαστη και όλοι ανυπομονούμε να την επισκεφθούμε ξανά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου