8 Μαΐου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης στο κρατικό Αερολιμένα Άκτιου στην Αιτωλοακαρνανία.
Στην ερώτησή της η Βουλευτής αναφέρει πως ο Κρατικός Αερολιμένας στο Άκτιο είναι η μοναδική πύλη εισόδου... Ευρωπαίων τουριστών στην Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα σημειώνει ότι για την φετινή τουριστική περίοδο παρατηρείται αύξηση των αφίξεων και των κρατήσεων από ξένα πρακτορεία, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την επαρκεί αστυνόμευση στην περιοχή. Επίσης η κυρία Γιαννακά αναφέρει στην ερώτησή της ότι η έλλειψη αστυνόμευσης αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, η οποία είναι γνωστή στο εξωτερικό για τα αμέτρητα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.
Παράλληλα η Βουλευτής αναλύει στην ερώτησή της ότι η περιοχή αστυνομεύεται από το Α.Τ. Βόνιτσας το οποίο έχει μόλις 21 στο σύνολο αστυνομικούς από 37 που προβλέπει ο Οργανισμός. Στους 21 αυτούς αστυνομικούς συμπεριλαμβάνονται ο διοικητής, οι υπάλληλοι στη γραμματεία και στην αρχειοθέτηση. Μένουν λοιπόν, 14 με 15 αστυνομικοί, που μειώνονται κι αυτοί με τις υποχρεωτικές άδεις και ρεπό σε 8 με 10. Η πραγματική αυτή ενεργός δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος έχει υπό την εποπτεία της μια τεράστια περιοχή, από το Λουτρό μέχρι τα όρια με τη Λευκάδα, το Μύτικα, την Πάλαιρο, τα νησάκια του Καστού και του Καλάμου και το ίδιο το αεροδρόμιο του Ακτίου. Μάλιστα αναφέρει ότι Σύμφωνα με τον κανονισμό της Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΚΕΠΑ) το Αεροδρόμιο στο Άκτιο θα πρέπει να διατίθενται 23 αστυνομικοί ανά βάρδια. Χρειάζονται δηλαδή τουλάχιστον 70 αστυνομικοί μόνο για το αεροδρόμιο, όταν συνολικά στο Α.Τ. υπάρχουν 21 διαθέσιμοι. Ως εκ τούτου το Αεροδρόμιο απορροφά το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης, αφήνοντας ακάλυπτη ολόκληρη την περιοχή.
Για τους λόγους αυτούς η κυρία Γιαννακά επισημαίνει ότι απαιτείται άμεση και γενναία ενίσχυση του Α.Τ. Βόνιτσας και ταυτόχρονη δημιουργία νέου Α.Τ. εντός του Αεροδρομίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να πράξει για τα ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου