14 Ιουνίου 2012

Δήμος Τσέλιος ο «Ακαρνάν».


Ο Στρατηγός του 1821 Δήμο Τσέλιος από το Αρχοντοχώρι (Ζάβιτσα).
Γράφει ο Νίκος Θεοδ. Μήτσης

Στην ανωνυμία απ΄ όπου και να προέρχεται (αναφέρομαι στο σχόλιο του Ανώνυμου 12-6-2012 ώρα 11:08, δείτε εδώ) και δη όταν έμμεσα σε υβρίζουν δεν έχει νόημα να ασχοληθείς. 

Όταν μάλιστα σε κοροϊδεύει - ο ανώνυμος, γιατί άραγε η ανωνυμία; - οτι δεν ειναι άνθρωπος των γραμμάτων, αλλά κατά τ΄ άλλα συντάσσει, όντως κείμενο με άρτια σύνταξη και κυρίως ορθογραφία τι να πω..... Τον αφήνουμε απλά στην κρίση των αναγνωστών. 
Έχουμε όμως υποχρέωση να ενημερώνουμε το φιλοθεάμων κοινό και αυτό με το υψηλό επίπεδο και αισθητήριο που διαθέτει, μπορεί άνετα να βγάλει τα όποια συμπεράσματα του. Στην πρόκληση που μου κάνει ο ανώνυμος υβριστής, αναφέροντας για την καταγωγή του Στρατηγού του 1821 Δήμου Τσέλιου, αλλά και απαξιωτικές μπηχτές για δήθεν δικών μου ερμηνειών κ.λ.π., εσκεμμένως μπλέκει και τον συμπατριώτη μας Κώστα Μακρυγεώργο - είμαι σίγουρος ότι εμπλέκεται το ονομά του, εν αγνοία του καθόλα εντίμου και αγαπητού και πρώην συνεργάτη μου στα δημοτικά της Αλυζίας φίλου Κώστα Μακρυγιώργου. 
Αγαπητοί συμπατριώτες δεν είμαι εγώ που υποστηρίζω και υπερασπίζομαι για την Ξηρομερίτικη καταγωγή του Στρατηγού του ΄21 Δήμου Τσέλιου ότι ήλκε την καταγωγή του από την Ζάβιτσα, αλλά οι εγκυκλοπαίδειες του 20ου αιώνα που αναφέρουν λεπτομερώς την καταγωγή του και προς απόδειξη δεν έχετε παρά και σείς να ανατρέξετε και τα διαβάσετε. Και τότε θα δείτε όλη την αλήθεια. Προστρέξτε λοιπόν στις εγκυκλοπαίδειες: ΔΟΜΗ τόμος 34, σελ.28, ΥΔΡΙΑ τόμος 51 σελ.355, ΠΥΡΣΟΣτόμος 23 σελ.423, ΠΑΠΥΡΟΣ τόμος 58, σελ.200, ΗΛΙΟΣ τόμος 12 σελ.3887 αλλά κ.λ.π. εγκυκλοπαίδειες και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

Αναφορά της εγκυκλοπαίδειας ΔΟΜΗ στο Δήμο Τσέλιο. 

Στο δια ταύτα. Πράγματι τον Φεβρουάριο του 2006 είχε γράψει ο κ. Κ. Μακρυγιώργος στην εφημερίδα ΑΛΥΖΙΑ, οτι ο Στρατηγός του 1821 Δήμος Τσέλιος δεν πολέμησε στο Μεσολόγγι και ότι δεν κατάγονταν καν από την Αιτωλοακαρνανία. 
Αμέσως απάντησα στο επόμενο φύλλο κυκλοφορίας της εν λόγω εφημερίδος και δημοσιεύτηκε η απάντηση μου στο φύλλο 24 του Ιουλίου 2006 της εφημερίδας ΑΛΥΖΙΑ και επι της απαντήσεως ουδεμία ανταπάντηση έλαβα. Η δημοσίευση της εφημερίδας με ολόκληρο το κείμενο έχει ως ακολούθως.
Σύνδεσμος: http://issuu.com/mytikaspress/docs/dimos_tselios_o_akarnan

ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου