24 Ιουνίου 2012

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Βάρβαρος στην Τρύφου

Με την δέουσα λαμπρότητα, επισημότητα και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών η Τρύφου αλλά και το Ξηρόμερο γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω Ξηρομέρου Αιτωλίας και Ακαρνανίας ασκήσαντος. 


Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Βαρβάρου, που βρίσκεται στο χωριό Τρύφος, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου και ώρα 19:00' μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 
Το θείο λόγο Κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π.Παύλος Ντανάς. Το Σάββατο πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. 


Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και Κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνης Πανοσ . Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης, τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως μας. 
Για πρώτη φορά φέτος απουσίαζε από την πανήγυρη του Αγίου μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ ο οποίος μετέβη εκτάκτως στην πόλη της Πρέβεζας προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπολέως και Πρεβέζης κυρού ΜΕΛΕΤΙΟΥ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Αγ. Βάρβαρος χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο καταξιώνεται στη συνείδηση των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και των γειτονικών Νομών. 
Ευχόμαστε ο Άγιος Βάρβαρος να είναι βοήθειά μας. Από http://agiosathanasioskatounas.blogspot.gr/ και
ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου