4 Ιουλίου 2012

Σπίτι του «Χαμόγελο του παιδιού» στο Αγρίνιο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ετοιμάζεται να λειτουργήσει δύο νέα σπίτια για 60 παιδιά που κινδυνεύουν. Το ένα στο Αγρίνιο θα φιλοξενήσει 20 παιδιά και το δεύτερο στο Αίγιο θα λειτουργεί για 20 παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Ημερήσιας Φροντίδας. 

Αύξηση παρουσιάζουν λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιστατικά παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. 
Όπως επισήμανε ο κ.Γιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, ήδη λειτουργούν συνολικά 11 σπίτια που φιλοξενούν 284 παιδιά, αλλά δεν επαρκούν. Λόγω έλλειψης χώρων το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αρνηθεί τη φιλοξενία σε 231 παιδιά κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012. 
«Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, η υπολειτουργία ή παύση λειτουργίας ιδρυμάτων, η αύξηση των καταγγελιών και η έλλειψη κατάλληλων και εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας καταδικάζουν παιδιά κακοποιημένα και παραμελημένα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζουν ή να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων» παρατήρησε. 
Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη λειτουργία των δύο νέων σπιτιών του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορούν να στέλνουν μήνυμα από κινητό στο 54020 γράφοντας τη λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ή «XAMOGELO» (χρέωση 2,46 ευρώ ανά μήνυμα) ή να παίρνουν τηλέφωνο από σταθερό και κινητό στο 14545 (χρέωση από σταθερό 2,28 ευρώ ανά κλήση και από κινητό 2,46 ευρώ ανά κλήση).

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου