4 Ιουλίου 2012

Τι είπαν οι επιστήμονες του CERN για το «σωματίδιο του Θεού»

Οι φυσικοί στο CERN ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί σε συνέδριο στη Μελβούρνη ότι ανακάλυψαν ένα νέο σωματίδιο, που φαίνεται να είναι τοπολυαναμενόμενο μποζόνιο του Higgs, πιο γνωστό ως «σωματίδιο του Θεού». 

Διευκρίνησαν πάντως ότι το αποτέλεσμα δεν είναι στατιστικώς αρκετά ασφαλές για να γίνει η ταύτιση σήμερα. 
Οι φυσικοί του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών), παρουσίασαν στο συνέδριο τα αποτελέσματα από στοιχεία που συλλέγονται κατά τους τελευταίους έξι μήνες στον επιταχυντή LHC (Large Hadron Collider) στη Γενεύη. 
Μίλησαν με προσεκτικό τρόπο για την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου, «που έχει όλες τις ιδιότητες του μποζονίου Higgs. 
Όπως είπαν όμως, θα χρειαστούν μερικοί ακόμη έλεγχοι προκειμένου να δηλώσουν απερίφραστα ότι πρόκειται για τον πολυαναμενόμενο κρίκο που ψάχνει η σωματιδιακή φυσική. 
«Προληπτικά δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο «ανακάλυψη», αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω την ύπαρξη του σωματιδίου που μοιάζει με το μποζόνιο Higgs,», δήλωσε ένας από τους ερευνητές μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του στην εφημερίδα Figaro. 
Ο Yves Sirois, υπεύθυνος για το πείραμα υπόσχεται επίσης μια «εξαιρετική είδηση». «Η σύνεση απαιτεί πολλές πρόσθετες αναλύσεις. Ξεκινώντας με τη λεπτομερή σύγκριση των αποτελεσμάτων των πειραμάτων CMS και Atlas, η οποία θα πάρει κάποιο χρόνο», προειδοποίησε ο Yves Sirois.

Από www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου