22 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ"

Αγρίνιο 20/11/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/11/2012 στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου εκδήλωση με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού. Καλεσμένες ομιλήτριες ήταν η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστ. Αθηνών, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Ειδ. Μαστολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας με θέμα «Ενημερωθείτε και ευαισθητοποιηθείτε για τον καρκίνο του μαστού: H έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», η κα Ουρανία Πανουργιά Ψυχολόγος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας με θέμα «Ψυχολογική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού» και η κα Σία Πασσά, Ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου-Εθελόντρια Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας με θέμα «Η ζωή μου μετά τον καρκίνο μαστού». 
Οι τρεις ομιλήτριες ήταν άμεσες με το κοινό, κατανοητές και πρόθυμες να λύσουν κάθε ερώτημα και απορία που προέκυπτε από τις κυρίες. Η κα Μουζάκα, η πλέον ειδικός στο θέμα της Μαστολογίας εξήγησε πόσο η έγκαιρη και σωστή διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές τονίζοντας «Καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» και συμπληρώνοντας ότι η κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει τον ετήσιο έλεγχο της προκειμένου να προλάβει τυχόν προβλήματα. 


Η Κα Πανουργιά ως Ψυχολόγος ανέλυσε την ψυχολογία γυναικών με καρκίνο του μαστού. Επίσης ενδιαφέρον και συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η αναφορά της κας Σίας Πασσά στην προσωπική της εμπειρία. 
Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και εδόθησαν κατανοητές απαντήσεις από τις ομιλήτριες. 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, φίλοι και υποστηρικτές της ΕΛΕΠΑΠ. Μεταξύ αυτών, μας τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Νίκη Φούντα, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η κα Διονυσία Σαμαντά, η Αντιδήμαρχος κα Κων/να Κατσαρή, ο Γενικός Δ/ντής Επικοινωνίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Γενικός Συντονιστής των ΠΥΛΛΩΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κος Γιάννης Φρέρης. 


Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσής μας, τους χορηγούς μας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΠΥΛΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΧΕΛΩΟ Τ.V., τον τοπικό τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο καθώς και τη Χριστιανική Ένωση για την ευγενική διάθεση της αιθούσης. 

Για την Τ.Δ.Ε. 
Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας 
Επαμεινώνδας Τάνταρος          Λαμπρινή Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου