22 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη στην Αιτωλοακαρνανία, από 37χρονο απότακτο αστυνομικό, με θύματα αγρότες και κτηνοτρόφους – Νεώτερη ενημέρωση: Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Μια μεγάλη απάτη σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας είχε στήσει ένας 37χρονος από την Αθήνα, πρώην αστυνομικός ο οποίος έχει αποταχθεί από το σώμα. 
 
Ο 37χρονος από τις αρχές του 2012 άρχισε να εμφανίζεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως στις περιοχές του Μύτικα και του Αστακού και δηλώνοντας ως επαγγελματική ιδιότητα αυτή του υπαλλήλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τους απέσπασε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2000€ – 5000€ για την εκπόνηση μελετών με στόχο την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου. Μάλιστα του έλεγε ότι από αυτά τα προγράμματα θα προκύψουν και επιδοτήσεις. 
Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι αγρότες που είχαν δώσει τα χρήματα ανήσυχοι διαπίστωσαν να περνά ο χρόνος και ο συγκεκριμένος να έχει εξαφανιστεί. Τότε προσέφυγαν στο τμήμα ασφαλείας Αστακού και άρχισαν να καταγγέλλουν το περιστατικό.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr η όλη επιχείριση που στήθηκε από την αστυνομία για την εξιχνίαση ήταν πολύ δύσκολη μιας και πρώην αστυνομικός ποτέ δεν εμφανίστηκε με τα ίδια στοιχεία. Συνεχώς άλλαζε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και άλλα προσωπικά του στοιχεία προκειμένου να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή του. Όμως χάρη στην επίμονη έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκε και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο έως τώρα αριθμός των εξαπατηθέντων ανέρχεται στους 13 αλλά όπως επισημαίνουν πηγές από την αστυνομία αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ όσο θα περνά ο καιρός και θα αποκαλύπτεται η απάτη.
Ο 37χρονος πρώην αστυνομικός δρούσε στην περιοχή του Ξηρομέρου για 5 περίπου μήνες (Ιανουάριος – Μάιος του 2012).
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Εξιχνιάστηκαν δώδεκα απάτες στην Αιτωλοακαρνανία 
Ο δράστης παρουσιαζόταν ως υπάλληλος Υπουργείου που θα μεσολαβούσε για την επιδότηση επιχειρήσεων της περιοχής
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκομίστηκε ξεπερνά τις 40.000 ευρώ
Εξιχνιαστήκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων οι οποίες είχαν συμβεί πριν από έξη μήνες περίπου στην Αιτωλοακαρνανία και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 33χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη Βουλγάρα (ανδρόγυνο).
Ειδικότερα ο 37χρονος εκμεταλλευόμενος γνωριμία του με το ζευγάρι ερχόταν σε επαφή τόσο τηλεφωνική όσο και δια ζώσης με επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής στους οποίους παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων.
Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων, από τις οποίες οι εννέα αφορούν προγράμματα επιδότησης καλλιεργειών και οι υπόλοιπες προγράμματα επιδότησης αλιείας και καταστημάτων.
Ο 37χρονος δράστης συστηνόταν ως «ΙΩΣΙΦΙΔΗΣ Δημήτριος» πρόσωπο, το οποίο, από την αστυνομική έρευνα δεν αντιστοιχεί σε κανένα υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Οι πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από άτομο με τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού στο τηλέφωνο 26460-41206.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.
Ο 37χρονος δράστης είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος την 3-3-2010 αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.»
 
ΑΠΟ AERASNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου