3 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά:
4 φέτες μελιτζάνας μακριές, 4 τετράγωνα κομματάκια φέτα σε μέγεθος 3-4 εκ., 3 κλωναράκια άνiθο και 1 κουτάλα ραγού σως φρέσκιας τομάτας.
Διαδικασία:
Τηγανίζω τις φέτες μελιτζάνας σε ηλιέλαιο. Τυλίγω μέσα τους από 1 κομμάτι φέτα και λίγο άνιθο. Τοποθετώ στη βάση του πιάτου τη σως φρέσκιας τομάτας σαν μια πλατιά λωρίδα και πάνω της βαζω τα 4 μπουρεκάκια. Διακοσμώ με 1 κλαράκι άνιθο.

Σως φρέσκιας τομάτας:
Βάζω στο μπλέντερ 1 τομάτα, 1 κουτ κέτσαπ, 1 πρέζα αλάτι & 1 πιπέρι, 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σ. ξύδι, 1/4 μικρού κρεμμυδιού &π ολτοποιώ. Διατηρείται στο ψυγείο 4 μέρες.
 
Τσουνάκας Γιώργος
chef
Εκπαιδευτικός Μαγειρικού Τμήματος
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΑΤΡΑΣ
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου