9 Νοεμβρίου 2012

Πως δρούσαν οι ζωοκλέπτες στην περιοχή της Παλαίρου που προκαλούσαν τρόμο στους κτηνοτρόφους (9-11-2012)

Τα σύνεργα της σπείρας των ζωοκλεφτών στην Πάλαιρο
Σε ψησταριές και κρεοπωλεία στα Γιάννενα! κατέληγαν τα κλεμμένα ζώα που ρήμαζαν από τα κοπάδια στην Πάλαιρο και την γύρω περιοχή!

Επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία υπήρξε για την εξάρθρωση σπείρας πέντε ζωοκλεπτών στην περιοχή της Παλαίρου. 
Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 28, 23, 24 και 45 ετών και έναν 20χρονο ομογενή από την Αλβανία. Το ένα άτομο, ο 28χρονος, συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού. Φέρεται ουσιαστικά να ήταν ο ιθύνων νους.
Οι πέντε σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λευκάδος ωστόσο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, στον Ανακριτή Λευκάδας. Μέχρι τότε θα κρατούνται στα κρατητήρια της Α/Δ Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο. 
Oι ζωοκλέφτες, ήταν ο τρόμος των κτηνοτροφών της περιοχής. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας προέκυψε ότι το τελευταίο μήνα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ζωοκλοπές – ζωοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή αφαιρώντας συνολικά ένα μοσχάρι και δεκαεννέα αμνοερίφια τα οποία κατέληγαν σε ψησταριές και κρεοπωλεία των Ιωαννίνων. 
Για την διάπραξη των ζωοκλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, στα οποία φόρτωναν τα αμνοερίφια, ενώ τα βοοειδή, τα θανάτωναν με χρήση όπλου στο χώρο της κλοπής αφαιρώντας το κρέας τους. 
Η σύλληψη των πέντε ατόμων που έγινε χθες ήταν ως αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών για την εξιχνίαση ζωοκλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη περιοχή.  
 Ειδικότερα χθες νωρίς το πρωί, οι δράστες κινούμενοι με δυο οχήματα, μετέβηκαν σε ποιμνιοστάσιο 35χρονου κτηνοτρόφου στην Πάλαιρο, όπου αφαίρεσαν πέντε αμνοερίφια. 
 Αμέσως μετά την κλοπή, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και σε έλεγχο που ενήργησαν στα οχήματά τους βρήκαν τα πέντε ζώα που μόλις είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα. 
 Σε έρευνα μάλιστα στην οικία της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πιστόλια κρότου, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο όπλο ,ένα τοξοβόλο όπλο με τέσσερα βέλη, μια γεμιστήρα, τρεις μπαλντάδες κοπής κρέατος, τρεις λίμες τρόχησης μαχαιριών και 13 μαχαίρια κοπής κρέατος. 
 Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν επίσης έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των κλεμμένων ζώων. 
 Τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας. 
Από http://www.agrinionews.gr/


Ένα από τα δύο οχήματα των ζωοκλεφτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου