13 Αυγούστου 2013

Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου, σαν υποψήφιος Δήμαρχος ο Ηλίας Γεωργαλής

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στον Αστακό, πραγματοποιήθηκε μεγάλη λαϊκή συνέλευση με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Δήμου Ξηρομέρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων του δήμου και η αναζήτηση τρόπων παρέμβασης μπροστά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η συζήτηση κατέληξε στις πιο κάτω εκτιμήσεις:
Η κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε μια πρωτοφανή μνημονιακή επίθεση που επιχειρεί τη φτωχοποίηση και την περιθωριοποίησή της. 
Ο Καλλικράτης απαξίωσε κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και οδήγησε στην περιθωριοποίηση – κυρίως των απομακρυσμένων – χωριών. Σε συνδυασμό με την αφαίρεση σημαντικών πόρων οδηγεί τους δήμους στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
Η δημοτική αρχή του δήμου Ξηρομέρου, αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικόπαράδειγμα κακής διοίκησης και διαχείρισης, ακόμα και στα στενά πλαίσια της συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας. 
Σημαντική είναι και η ευθύνη της αντιπολίτευσης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε στα στενά όρια του κατεστημένου – όπως και η τωρινή δημοτική αρχή- στηριζόμενη στις γνωστές σχέσεις εξάρτησης, διαπλοκής, εκβιασμού και εξαγοράς της ψήφου των πολιτών. 
Ο τόπος χρειάζεται μια άλλου είδους δημοτική αρχή, τέτοια που θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντος τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και θα προτείνει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. 
Η μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση και η αγωνία που εκφράστηκε από τους πολίτες, επιβεβαίωσαν την αξία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ταυτόχρονα ανέδειξαν την αναγκαιότητα να εκφραστεί και στις επόμενες εκλογές αυτό το ρεύμα μέσα από ένα ευρύ σχήμα που θα συσπειρώνει όλες αυτές τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη σημερινή κατάσταση. 
Επιλέχθηκε ως επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας και υποψήφιος δήμαρχος ο Ηλίας Γεωργαλής, πλαισιωμένος από ένα συντονιστικό σχήμα συμπολιτών που θα στηρίζουν παράλληλα το πρόγραμμα δράσης. 
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να καταστήσουν την πρωτοβουλία μας πλειοψηφική και νικηφόρο.

ΑΣΤΑΚΟΣ 12/8/2013
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου