15 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα αγροτικού περιεχομένου σε Βόνιτσα και Κατούνα

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 στην Κατούνα και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου πρωί στη Βόνιτσα διημερίδα αγροτικού περιεχομένου με θέμα τις "Προοπτικές Ανάπτυξης του Αγροτικού Τομέα" από τον Πολιτιστικό σύλλογο Κατούνας "Αρχαία Μεδεώνα" υπό την αιγίδα του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.  


 Η πρώτη μέρα η οποία αφορούσε την καλλιέργεια οσπρίων, έγινε με την παρουσία πολλών αγροτών στο κοινοτικό κατάστημα Κατούνας, ενώ η δεύτερη, που αφορούσε την ολοκληρωμένη διαχείριση ελιάς, έγινε στο δημαρχείο της Βόνιτσας.
Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα στην Κατούνα ενημερώθηκαν πολλοί αγρότες σχετικά με την καλλιέργεια των οσπρίων, που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, λόγω των γευστικών και άλλων χαρακτηριστικών ιδιοτήτων τους και μπορούν να αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον αγρότη. 


Η Διημερίδα άνοιξε με χαιρετισμούς από την Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα» Νάνσυ Παπακωνσταντή και τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ημερίδα για τους αγρότες της περιοχής μας.
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Γεωπόνος Παναγιώτης Στούπας, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και οι προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας των οσπρίων στην περιοχή και είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους αγρότες έχουν την όρεξη και το μεράκι να εργαστούν σωστά και υπεύθυνα.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν:
-Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Γεωπόνος, με θέμα η καλλιέργεια των οσπρίων
-Γκέτσιος Λάζαρος, Γεωπόνος, με θέμα Συστήματα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων
-Και εκπρόσωπος της Εταιρείας AGRINO με θέμα η αναβίωση των ελληνικών οσπρίων 


Την ομιλία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα, οι Αντιδήμαρχοι Θύμιος Φερεντίνος, Μιχάλης Γούδας, Κώστας Στούπας και Κομποτιάτης Παναγιώτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ακτίου-Βόνιτσας και π. Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Βόνιτσας Νίκος Καλογεροπάνος και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών αγροτικών συλλόγων και των Παραγωγικών Φορέων της περιοχής.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου