21 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Καμία διαθεσιμότητα, απόλυση, μετακίνηση εκπαιδευτικού
Καμία συγχώνευση - κατάργηση τμημάτων ή σχολείων 
20 μαθητές στην τάξη
- καταργούμε στην πράξη την αξιολόγηση - χειραγώγηση 
- όχι στο νέο πειθαρχικό δίκαιο και τις διώξεις

για ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη την αναγκαία γνώση 

για ΕΛΜΕ κυψέλη αντίστασης, αλληλεγγύης, δημιουργίας και ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤH ΣΥΝΕΛΕΥΣH ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ



[ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ]

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το σχολικό τοπίο μέρα με τη μέρα αλλάζει όψη. Το  Μνημόνιο  ισοπεδώνει το Δημόσιο σχολείο.
Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%. Τα τελευταία κατορθώματα της κυβέρνησης  Σαμαρά είναι:
ü  Η κατάργηση των περιοχών μετάθεσης.
ü  H αύξηση κατά (2) ώρες του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
ü  Ο νόμος για το νέο Λύκειο που μετατρέπει τα Γενικά Λύκεια σε εξεταστικά κέντρα και την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπ/ση σε κατάρτιση.
ü  H μείωση των ωρών διδασκαλίας των ωρολογίων προγραμμάτων στην Α΄ Γυμνασίου – Λυκείου  (ΠΕ02, ΠΕ06, ΠΕ11).
ü  H κατάργηση του δεύτερου καθηγητή στην διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορική στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ.
ü  Η διάλυση της σχέσης εκπαιδευτικού-σχολείου-μαθητή μέσα από τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ομηρία, την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια.
ü  Η εκχώρηση ''εκπαιδευτικών'' φιλέτων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και το κλείσιμο 102 ΕΠΑΣ.
ü  Οι αποδοχές εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων.
Έπεται και συνέχεια:
ü  Περεταίρω μείωση έως και μηδενισμός του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων.
ü  Περεταίρω μείωση μισθών και βασικών συντάξεων.
ü  Αύξηση φορολογίας — μείωση παροχών υγείας.
ü  Συγχώνευση σχολείων και δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων.
ü  Παρουσιολόγιο - Αξιολόγηση.    

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Στη δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν στη χώρα μας τα μνημόνια και η πιστή εφαρμογή τους από την κυβέρνηση, το  Συνδικάτο αποτελεί το τελευταίο μας αποκούμπι  για να αντιπαλέψουμε αυτή την  καταστροφική πολιτική.   Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να  στηρίξουμε  με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας την ΕΛΜΕ για να περισώσουμε ότι μπορέσουμε από τα κεκτημένα πολλών αγώνων που σήμερα καταργούνται οδηγώντας την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. 
Ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, με την παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ και στο Προεδρείο αποδείξαμε στην πράξη ότι έχουμε τη διάθεση να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή  τη βάρβαρη πολιτική.
Ήμασταν παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν το καλοκαίρι κατά της διαθεσιμότητας των συναδέλφων από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
Ήμασταν παρόντες σε όλους τους απεργιακούς αγώνες, ήμασταν δίπλα σε κάθε συνάδελφο που είχε πρόβλημα. Σε αντίθεση με τα μέλη της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ που η παρουσία τους στο Συμβούλιο ήταν τυπική, πολλές φορές και ανύπαρκτη αφού δεν εμφανίζονταν ούτε στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ενώ οι περισσότεροι ήταν απόντες από απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. 
 Συνάδελφοι σας καλούμε να μας στηρίξετε στην ακηδεμόνευτη και αγωνιστική ΕΛΜΕ που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, που σταδιακά θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των καθηγητών και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι στο σωματείο και να αγωνιστούν συλλογικά για την αποτροπή των χειρότερων που έρχονται στην εκπαίδευση.
Σ’ αυτό τον αγώνα στηρίζουμε την προοπτική συνεργασίας όλων των εργαζομένων, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για μια πολιτική ανατροπή, το μόνο δρόμο ελπίδας της κοινωνίας.
Σας καλούμε όλους να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να ενισχυθεί η παρουσία της στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε συνθήκες ενότητας που θα φέρουν τη ρήξη και την ανατροπή.
  
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Β΄ ΕΛΜΕ
ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου