9 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση απέρχεται γιατί αντιπροσωπ​εύει το παρελθόν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 9 Νοεμβρίου 2013 
«Η κυβέρνηση απέτυχε και απέρχεται», τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας που έχει υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Απέτυχε, αν υποτεθεί ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναποδογύριζε τις προεκλογικές του υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, πίστευε ότι θα πετύχει κάτι. Και απέρχεται, διότι αυτό είναι ανάγκη λαϊκή και εθνική. Διότι η κυβέρνηση αυτή αντιπροσωπεύει το παρελθόν».

«Και αυτή την υπέρτατη ανάγκη για τη σωτηρία ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού», συνέχισε, «δεν μπορεί να την υποκαταστήσει μια ιερή συμμαχία εγωιστικών συμφερόντων. Η οποία, όχι μόνο επιδιώκει να μην πληρώνει αναλογικά για τη μεγαλύτερη κρίση που ενέσκηψε σ’ αυτό τον τόπο, αλλά θέλει και να κερδίσει από την κρίση. Θα έλεγα, λοιπόν, salus populi suprema lex, υπέρτατος νόμος η σωτηρία του λαού. Με διεύρυνση της δημοκρατίας και αποκατάσταση ζωτικών λειτουργιών της, με ανάσχεση της περιθωριοποίησης της χώρας και με ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας».

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής παρατήρησε ότι «κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει το δίλημμα, απέναντι στη συνείδησή του και απέναντι στον ελληνικό λαό, να τοποθετηθεί για τη σημερινή κατάσταση. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάται από τους αλληλοεκβιαζόμενους συνεταίρους μιας εξουσιαστικής συντεχνίας. Όπως έγινε και στην περίπτωση των υποβρυχίων». Και απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, επισήμανε ότι «και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορείτε να προασπίσετε την εθνική αμυντική βιομηχανία, ήταν λόγος ικανός για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, «αναλαμβάνει το ιστορικό καθήκον όχι απλώς να σταματήσει την καταστροφή, αλλά να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα, να δημιουργήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Και αυτό δεν είναι ένας κομματικός στόχος, είναι κάτι που η χώρα χρωστάει στον εαυτό της. Αν και σε τέτοια ιστορικά εγχειρήματα δεν είναι δεδομένη η έκβαση, αυτό που μπορεί να κάνει πραγματοποιήσιμη την υπέρβαση, είναι η θέληση και η συμμετοχή του λαού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου