22 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Τηλ. 6945 978340 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

 
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ
του Robert Louis Stevenson 


Πειρατές, κρυμμένοι θησαυροί, ξιφομαχίες, παλιοί χάρτες , τροπικά νησιά, ναυτικοί με ξύλινα πόδια και παπαγάλους στους ώμους, σε θεατρική μια παράσταση γεμάτη δράση. 

Διασκεδάστε με τις περιπέτειες της Τζίμυ της νεαρής πειρατίνας και των συντρόφων της, στο συναρπαστικό κυνήγι της για το χαμένο θησαυρό. Αλλά προσοχή, γιατί υπάρχουν προδότες πειρατές τριγύρω, με επικεφαλής τον διαβόητο Λονγκ Σίλβερ Τζων, που προσπαθούν να κλέψουν το χάρτη, που βρέθηκε τυχαία στα χέρια της.  

Θα τα καταφέρει η Τζίμυ να ξεφύγει από τον πανούργο πειρατή και να έρθει αντιμέτωπη με όλες τις δυσκολίες ώσπου να ανακαλύψει τον πολυπόθητο θησαυρό; 

Το Θέατρο του Βορρά μεταφέρει το γνωστό σε όλους «Νησί των Θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον σε μια διασκευή για όλη την οικογένεια, που υπόσχεται αληθινή περιπέτεια και ένα ταξίδι σε κόσμους διαφορετικούς που διεγείρουν την παιδική φαντασία. 

Μια μαγική ιστορία από τα παιδικά μας χρόνια και ένα από τα πιο κλασσικά πειρατικά μυθιστορήματα που έχουν χαρίσει ανεξάντλητο υλικό για παιχνίδι και όνειρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το «Νησί των Θησαυρών» μαγεύει γιατί εισαγάγει τους μικρούς σε ένα κόσμο περιπέτειας, απόδρασης και προτύπων που μοιάζει για «μεγάλους», ενώ για τους «μεγάλους» είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας των παιδικών τους χρόνων. 

Έχει μεταφερθεί 17 φορές στον κινηματογράφο, 24 στο θέατρο, 11 στην τηλεόραση κι έχει γίνει 3 φορές παιχνίδι για υπολογιστή ενώ λίγοι είναι αυτοί που δεν μεγάλωσαν μέσα από τις σελίδες του παίζοντας τους πειρατές λίγο πριν ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι για να βρουν τον προσωπικό τους χαμένο θησαυρό. 

Η θεατρική παράσταση, η οποία βασίζεται σε ένα κείμενο ειδικά διασκευασμένο για παιδιά φιλοδοξεί να γνωρίσουν και οι σημερινοί μικροί «επίδοξοι πειρατές», το κλασικό αυτό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να ανακαλύψουν την ομορφιά του ταξιδιού. Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά διαμορφώνουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας, ζουν την περιπέτεια και κυρίως επιλέγουν ποιος είναι ο θησαυρός, που τα ίδια πρέπει να βρουν. 

Η θεατρική παράσταση «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» θα βρίσκεται στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για μία μοναδική παράσταση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Δείτε σκηνές:
http://www.youtube.com/watch?v=vzvxQrw0LnY 
Πληροφορίες στο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.    
Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο ΚΥΚΛΟΣ, Πολυτεχνείου 75.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 8€ 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας : m.6947 70 69 72
e-mail:
loutzioudim@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου