11 Ιανουαρίου 2016

"Χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά"

«Tα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά »
Επιμορφωτική εκδήλωση στη «Διέξοδο» από την Ελληνική MENSA
αφιερωμένη στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου
Δύο χρόνια μετά τον άδικο χαμό της φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου το «Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο» της «Διεξόδου» του οποίου η Ειρήνη ήταν μέλος από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική MENSA ειδική εκδήλωση με θέμα «Χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά – Αναγνώριση και διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 το βράδυ στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» ενώ την Κυριακή το μεσημέρι μετά από προηγούμενη δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο test νοημοσύνης.

· Χαρισματικότητα είναι μόνο το υψηλό IQ ?

· Είναι απαραίτητη η υψηλή βαθμολογία ?

· Ποιά είναι τα χαρισματικά παιδιά και ποιοί οι χαρισματικοί ενήλικες και υπερήλικες αργότερα ?

· Μπορούμε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά τους ?

· Χαρισματικός γεννιέται κάποιος ή γίνεται ?

Σε τέτοια θέματα και ανάλογα ερωτήματα που καθημερινά απασχολούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς θα αναφερθούν οι ομιλητές του πάνελ.

Εκ μέρους της MENSA θα μιλήσει ο πρόεδρος της, πολιτικός μηχανικός Χρήστος Αποστολίδης, που θα αναφερθεί πρωτίστως στους σκοπούς, τις επιδιώξεις και την λειτουργία του Ελληνικού τμήματος καθώς και η υπεύθυνη Χαρισματικότητας, ψυχοπαιδαγωγός Δανάη Δεληγεώργη, η οποία θα είναι κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν εκ μέρους της «Διεξόδου» ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της φιλόλογος Γρηγόρης Δουλιώτης και η καθηγήτρια Γαλλικών Αρτεμισία Τζάνου.

Για την εκδήλωση, όπως πάντα, δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου