30 Ιανουαρίου 2012

Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Αιτωλοακαρνανίας

Επίσκεψη του Θάνου Μωραΐτη στο έργο της διώρυγας της Αμβρακίας. Θ. Μωραϊτης: «Προχωράμε με αποφασιστικότητα για την ολοκλήρωση του». 



Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο που κατασκευάζεται στην Αιτωλοακαρνανία, το έργο της διώρυγας της Αμβρακίας, επισκέφθηκε το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης. 
Σημειώνεται ότι οι εργασίες του έργου είχαν σταματήσει και ανακινηθήκαν μετά από απόφαση του Υφυπουργού με την οποία εξοφλήθηκαν οφειλές ύψους 1.850.000 ευρώ ενώ εντός Φεβρουαρίου θα πληρωθούν άλλα 300.000 ευρώ. Παράλληλα, με απόφαση του κ. Μωραΐτη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη των αρδευτικών έργων με αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 1.600.000 ευρώ. 
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 24.000.000 ευρώ που με την ολοκλήρωση του θα αρδεύσει πάνω από 100.0000 στρέμματα και παράλληλα θα υδρεύσει περιοχές του δήμου της Αμφιλοχίας. 
Ο κ. Μωραΐτης, επισκέφτηκε το εργοτάξιο στον Κουβαρά και στη συνέχεια παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, από την κατασκευάστρια εταιρία. 


Σε δήλωση του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην σημασία του έργου, όσο και στις πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου, για την ομαλή ροή της χρηματοδότησης του: 
«Το έργο αντιμετώπισε προβλήματα μέχρι σήμερα, τόσο χρηματοδότησης, όσο και εξαιτίας της χάραξης της Ιόνιας οδού. Όλα αυτά σήμερα έχουν επιλυθεί και εμείς σαν Υπουργείο τον Δεκέμβριο, εκπληρώσαμε σημαντικό τμήμα της οφειλής προς τον κατασκευαστή, αποδίδοντας 1.850.000 ευρώ περίπου , ενώ απομένει ένα ακόμη μέρος οφειλής που θα τακτοποιηθεί σύντομα. 
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι έχει δημοπρατηθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα και παράλληλα αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για την δεύτερη μελέτη ύψους 1.600.000 ευρώ , όπου ακριβώς τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πλήρη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου. Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν εδώ και χρόνια την ολοκλήρωση του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας αφού θα μπορέσει να στηρίξει την παραγωγή και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά , είμαστε δίπλα στο έργο και θα το στηρίξουμε». 
Στην επίσκεψη στο έργο της διώρυγας της Αμβρακίας, συμμετείχαν ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Βασ. Αντωνόπουλος. 

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου