22 Μαρτίου 2013

Γ. Βαρεμένος και Μ. Τριανταφύλλου - Να ανακληθεί, την ύστατη έστω στιγμή,το σχέδιο Αθηνά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 22 Μαρτίου 2013 
«Την ύστατη έστω στιγμή, ζητούμε την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά και την έναρξη του ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους ενδιαφερομένους που ποτέ δεν έγινε, με σαφή κριτήρια επιστημονικά και ακαδημαϊκά, και κριτήρια παραγωγικής ανασυγκρότησης», αναφέρουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, σε μήνυμά τους προς την Επιτροπή Αγώνα Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. 

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος των δύο βουλευτών έχει ως εξής: 
Φίλοι και φίλες. 
Επικοινωνούμε μαζί σας για να δηλώσουμε, και με αυτό τον τρόπο, τη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας για την υπεράσπιση της αυτοτέλειας, την ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.  
Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο δικός σας. Ούτε, μόνο, της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας του Αγρινίου. Συνδέθηκε, από την αρχή και μέχρι σήμερα, με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο για την υπεράσπιση της ακεραιότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Έγινε αγώνας όλου του νομού μας. 
Κι αυτό, γιατί η παρουσία των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων συνδέεται στενά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας. Η ομαλή λειτουργία, η ενίσχυση και η σύνδεσή τους με την κοινωνία αποτελούν προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμου. 
Αυτός ο αγώνας βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη φάση του. Η κυβέρνηση, έχοντας ήδη ακυρώσει κάθε έννοια διαλόγου και προσφεύγοντας πλέον στα πιο παρωχημένα πελατειακά κριτήρια, καταλήγει σε ένα εκτρωματικό σχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει με τους πιο αντιδημοκρατικούς τρόπους: Μακριά από την κοινοβουλευτική διαδικασία, με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, αλλά και με την απρόκλητη αστυνομική βία, όπως προ ημερών στο Μεσολόγγι. 
Την ύστατη έστω στιγμή, ζητούμε την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά και την έναρξη του ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους που ποτέ δεν έγινε, με σαφή κριτήρια επιστημονικά και ακαδημαϊκά, και κριτήρια παραγωγικής ανασυγκρότησης.  
Ο αγώνας συνεχίζεται! 

Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου 
Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας 
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου