14 Μαρτίου 2013

Οδηγός ανάπτυξης η επανεκκίνηση του δρόμου Άκτιου – Αμβρακία!

Ο φίλος Γυμνασιάρχης Νώντας Νικάκης από τη Βόνιτσα μας γράφει σχετικά με την ενδεχόμενη επανεκκίνηση και την υλοποίηση των έργων του δρόμου Άκτιου - Αμβρακία και για το παλιό δρόμο «καρμανιόλα» Αμφιλοχίας-Βόνιτσας: 

Διάβασα ότι πάμε για επανεκκίνηση του Αυτοκινητόδρομου Άκτιου-Αμβρακία. Ας το δούμε και να μη το πιστέψουμε. 
Εύχομαι να αρχίσουν οι μπουλντόζες γρήγορα και επειδή το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου το περπάτησα, εάν η κατασκευάστρια εταιρία αρχίσει τον άλλο μήνα, όπως ακούγεται, θέλω να πιστεύω έστω και με ευθύνη των οδηγών και με προσωρινή σηματοδότηση στις αρχές φθινοπώρου και με μικρές ατέλειες θα είναι προσπελάσιμος και θα πούμε Καλημέρα Αγρίνιο, καλημέρα Αιτωλοακαρνανία. 
Τα γράφω αυτά γιατί ο δρόμος Βόνιτσα - Αμφιλοχία - Αγρίνιο είναι αδιάβατος κατεστραμμένος και έχει να γίνει συντήρηση εδώ και 15-20 χρόνια και μάλιστα μάλλιασε η γλώσσα του φίλου μου Νίκου Μωραΐτη να κάνει επερωτήσεις. 
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να παρακαλέσω τις Κατασκευάστριες Εταιρίες να κάνουν μια σημειολογική συντήρηση του παλιού δρόμου, γιατί ένα μερίδιο ευθύνης το έχουν και αυτοί από τα υπέρβαρα φορτηγά που περνάνε όχι μόνο στο τμήμα Λουτράκι - Βόνιτσα αλλά και στο τμήμα για Ακτιο – Πρέβεζα - Λευκάδα. 
Δεν χάθηκε ο κόσμος οι κατασκευάστριες εταιρείες να ρίξουν 10 αυτοκίνητα άσφαλτο, γιατί τόσα χρειάζονται, μέχρι να ξεμπλέξουμε από τις ενστάσεις των εργολάβων για το νέο αυτοκινητόδρομο, καθ όσον διάβασα ότι υπάρχει εργολαβία για τα προαναφερόμενα παλιά οδικά τμήματα.  
Στον παλιό δρόμο «καρμανιόλα» έχουν καταστραφεί λάστιχα, αμορτισέρ, ακρόμπαρα και μπαλάκια και τώρα μάλιστα δεν αντέχω να μην το γράψω προ ολίγου επέστρεψα από την ΔΟΥ Λευκάδος και βρήκα 30 άτομα από την περιοχή Βόνιτσας για διάφορες φορολογικές υποθέσεις και τους έλεγαν να πάνε στην ΔΟΥ Αγρινίου. 
Ναι στο Αγρίνιο εκεί που μας έστειλαν κάποιοι οικονομικοί φωστήρες που κατάργησαν την εφορία της Βόνιτσας για να αυξήσουν δήθεν τα έσοδα του κράτους, αυτοί οι φωστήρες που δεν είναι ικανοί να μοιράσουν μια μπάλα άχυρο σε δυο γαϊδούρια σαν εκείνα τα μαύρα Λάγια που είχαμε στο Ξηρόμερο. 
Ναι κύριε Περιφερειάρχα και Αντιπεριφερειάρχα Αγρινιώτη, έτσι είναι έχουμε σοβαρό πρόβλημα να ταξιδεύσουμε προς το Αγρίνιο με ασφάλεια με αυτό το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο όπου μερικά τμήματα είναι όπως τα άφησε πριν 50 χρόνια ο ΧΟΥΤΑΣ. 

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου