12 Μαρτίου 2013

Κομαντάτε, επαναστάτη Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι!

Το αετόπουλο των Άνδεων, ο αλεξιπτωτιστής του Θεού! Ο επαναστάτης πρόεδρος Ούγκο Τσάβες! Έφυγε ένας μεγάλος Πατριώτης, ένας παγκόσμιος κοινωνικός αγωνιστής, ο Ούγκο Τσάβες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας! 

Δεν ξέρουμε αν ο Χάρος τον πήρε παλληκαρίσια ή μπαμπέσικα με σαϊτιά στα Μαρμαρένια αλώνια. Ξέρουμε, όμως, ότι διέθετε εκείνα τα προσόντα που θέλει η Ιστορία: παλληκαριά, πολιτική ευστροφία κι αγάπη για το Λαό του. Υπήρξε το πνευματικό παιδί του Σιμόν Μπολιβάρ, τουελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής από τους Ισπανούς κατακτητές, που έδρασε την ίδια περίοδο με την Ελληνική Επανάσταση του 1821κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πίστευε στα ιδανικά της ισότητας, της αδελφότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του δικαιώματος κάθε λαού να έχει τη δική του πατρίδα. Και ο Ούγκο Τσάβες, ο αδελφός και συμπαραστάτης όλων των κατατρεγμένων Λαών του κόσμου, τα ίδια πρέσβευε. Πολύτεκνος ο ίδιος και παιδί πολύτεκνης εργατικής οικογένειας ήξερε από μικρός τι εστί φτώχεια. Έκανε σκοπό της ζωής του τη Δικαιοσύνη και διακήρυττε ότι όλοι οι άνθρωποί από τη γέννησή τους ως το θάνατο έχουν τα αναφαίρετα κι αναπαλλοτρίωτα διακαιώματα της στέγασης, της τροφής, της εργασίας, της παιδείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των αξιοπρεπών γηρατειών. Αγωνίστηκε για τον αναδασμό της γης κι έδωσεστο κοινωνικό σύνολο τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών. Ως αξιωματικός της Αεροπορίας ήξερε από ψηλά να βλέπει τον κόσμο χωρίς μικροπρέπειες και δολοπλοκίες και ως αλεξιπτωτιστής γνώριζε καλά ότι και το παραμικρό λάθος πιθανόν να του στοιχίσει τη ζωή.Έκανε τα πάντα για το όραμά του, για να φτιάξει έναν κόσμο δικαιότερο κι ανθρώπινο.Κρίμα που ο θάνατος τον πήρε τόσο νέο!Βέβαια, οι σύγχρονοι εθνομηδενιστές,οι αποδομητές των λαϊκών και πατριωτικών αγώνων θα προσπαθήσουν να του βρούνε πολλά αρνητικά και ψεγάδια. Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Να αποκαθηλώνουν τους γίγαντες και στη θέση τους να στήνουν ανθρωπάκια μηδενικής βούλησης και χαμηλής πολιτικής υποστάθμης. Μα οι λαοί με ιστορία και ιδανικά πίπτουν, αλλά δεν καταπίπτουν. Σύντομα και με σκληρό αγώνα έρχονται στα ίσα τους! 
Και τώρα ας έρθουμε στα δικά μας.Βοηθήσαμε, μόνοι απ΄ όλους τους Ευρωπαίους, να μην τεμαχιστεί η Γιουγκοσλαβία και είμαστε στο πλευρό της.Αυτό πληρώνουμε τώρα! Μας ταλανίζουν, μας παλουκώνουν, μας εξαθλιώνουν κάτι χαμερπή πολιτικά υβρίδια της Νοτίου Βαλκανικής, που ελέω διεθνών τραπεζοτοκογλυφικών οίκων ασελγούν εις βάρος της πατρίδας μας. Μα η 25η Μαρτίου, ημέρα σύμβολο για το Λαό και το Έθνος μας πλησιάζει! Κοιτάξτε τι γίνεται και στην Κύπρο. Τη βάζουν κι αυτή στη μέγγενη των μνημονίων. Γιατί ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο πατριώτης που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 μέσα από την ΕΟΚΑ, την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, τον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ειπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. 
Μεγάλε απόντα, αγωνιστή Πρόεδρε Ούγκο Τσάβες, ζούμε κι εμείς Μεγάλη Παρασκευή, τη Σταύρωση του Λαού μας. Όμως θά ΄ρθει και για μας η Ανάσταση. Ζούμε σε μια εποχή βίαιων αλλαγών. Όσα είχαν κερδηθεί τα τελευταία 200 χρόνια πάνε στράφι. Όμως υπάρχει Θεός ή φύσις, θεϊκή και φυσική νομοτέλεια που ορίζουν ότι ο κόσμος λίγο καιρό κλυδωνίζεται, μα μετά ξαναβρίσκει το βηματισμό του. Αετόπουλο των Άνδεων, εάν ο Θεός ή η Φύσις ήθελε να στείλει αγγέλους στη χειμαζόμενη κοινωνία, θα έστελνε σίγουραεσένα και τον Τάσο Παπαδόπουλο να αντισταθείτε στην ολοκληρωτική επιβολή των ισχυρών και στην εφαρμογή των σχεδίων της Νέας Τάξης πραγμάτων. Όμως δεν θα επιτραπεί η ύβρις και θα ξανασταλείς σαν τον Προμηθέα να φέρεις και να ανάψεις τη φωτιά στη βασανισμένη από τους νεογενίτσαρους της λιτότητας ανθρωπότητα. Ας είναι ελαφριά η γη της πατρίδας σου που σε σκεπάζει. Για μας θα είσαι ο Πρόεδρος των φτωχών και αδικημένων. Ο αγωνιστής ενός κόσμου δικαιότερου. Οι καρδιές των έντιμων ανθρώπων σε συνοδεύουν νοερά στην ύστατη αναχώρησή σου όχι από από τον Ουρανό στη Γη, μα από τη Γη στον Ουρανό. Κομαντάτε, επαναστάτη Πρόεδρε, καλό σου ταξίδι!

Δεληνταδάκης Χαράλαμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου