17 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ​Ι ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΣΤΟ ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑ​ΣΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ!

Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου! Στο δάσος που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη ήμερης Βελανιδιάς, οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο…
      Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (τραβήχτηκαν χθες το πρωί στο δρόμο Πηγάδια προς Αστακό στη δεξιά πλευρά, πίσω από το παλιό τυροκομείο) στο Δήμο Ξηρομέρου, Δασαρχείο Αμφιλοχίας και δείχνουν τη μεγάλη καταστροφή του δάσους.
Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα, άλλες είναι φρεσκοκομμένες κι άλλες κομμένες παλιότερα και το περήφανο τοπίο έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων και το δάσος κινδυνεύει με αφανισμό.
       Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το έγκλημα της κοπής των αιωνόβιων βελανιδιών δεν έχει τελειωμό και η δράση των παρανόμων έχει μετατρέψει το δάσος σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι αλωνίζουν.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να επέμβει άμεσα το δασαρχείο Αμφιλοχίας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος που αποτελείται στην πλειοψηφία του από την Ήμερη ή Βασιλική Βελανιδιά και που είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο δάσος στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο είδος βελανιδιάς.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου