18 Δεκεμβρίου 2013

Αλίευαν παράνομα γαρίδα στη Βόνιτσα

Βραδινές ώρες της Παρασκευής 13-12-2013, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας μετά από συντονισμένες ενέργειες εντόπισε αλιευτικό σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή Άγιου Πέτρου Βόνιτσας Αιτωλ/νίας, να αλιεύει κάνοντας χρήση του απαγορευμένου συρόμενου αλιευτικού εργαλείου τύπου μηχανότρατας (τρατάκι).
       Επί του σκάφους βρέθηκε αλίευμα γαρίδας συνολικού βάρους τεσσάρων (4) κιλών και διακοσίων γραμμαρίων.
Κατά των παραβατών βεβαιώθηκαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας, ενώ αλίευμα και συρόμενο εργαλείο κατασχέθηκαν. Συνολικό αλίευμα παραδόθηκε στο Ίδρυμα Ευγηρίας- Γηροκομείο Αγίου Νικολάου Πρέβεζας.
        Κατά τον έλεγχο, έτερο σκάφος το οποίο βρισκόταν πλησίον της περιοχής και διενεργούσε παράνομη αλιεία με τη χρήση του ίδιου απαγορευμένου εργαλείου, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Άνδρες Υπηρεσίας οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με το πρώτο φως της ημέρας εντόπισαν και δεύτερο παράνομο συρόμενο εργαλείο στο βυθό της θάλασσας, το οποίο και κατέσχεσαν.
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια πάταξης του φαινομένου της παράνομης αλιείας, επιζητώντας τη συνδρομή όλων των αλιευτικών συλλόγων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Aπό e-maistros.gr και http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου