19 Δεκεμβρίου 2013

Ο ενιαίος φόρος συμβάλλει στη συγκέντρωσ​η της γης σε λίγα χέρια (VIDEO)

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα φέρει τη «χαριστική βολή» στη φτωχή αγροτιά προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που στρέφονται ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Αναδεικνύοντας τις γενικότερες στοχεύσεις του ενιαίου φόρου σημείωσε ότι θα συμβάλει στη συγκέντρωση της γης σε μεγάλες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς οι φτωχοί αγρότες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα χωράφια τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Συμπλήρωσε πως ο «ταξικός» χαρακτήρας του ενιαίου φόρου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι απαλλάσσονται οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.
Ο Ν. Μωραΐτης αναφέρθηκε και στα «βιολιά» των πλειστηριασμών που έχουν αρχίσει για τη φτωχή αγροτιά, φέρνοντας το παράδειγμα των 32 αγροτών από την Καρδίτσα που δικάζονται για χρέη.
Απευθυνόμενος στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους κάλεσε σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που τους ξεκληρίζει.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου