7 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 Η  νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής   Ελλάδας θα  είναι η Αναστασία Τογιοπούλου, έπειτα από την πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα            στην Πρόοδο».

Η ψηφοφορία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος, σήμερα Κυριακή  11.00  το πρωί, στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη, έπειτα από την πρόταση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» ,εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.
Γραμματέας του Περιφερειακού συμβουλίου εξελέγη, μετά από την πρόταση της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και την ψηφοφορία στις κάλπες,          ο εκπαιδευτικός Κώστας Κούστας,  καθηγητής φυσικής αγωγής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις  αυτοδιοικητικές  εκλογές  του περασμένου Μαϊου της  Περιφερειακής  ενότητας Αιτωλ/νιας.
Από την πλευρά του, ο νέος Γραμματέας Κώστας  Κούστας δήλωσε:
«Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και με τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παλέψει να αναδείξει τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της διοίκησης στην Περιφέρεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση της αδυναμίας δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων  εξ  αιτίας του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη στα  όργανα.
Η βελτίωση των λειτουργιών του  περιφερειακού συμβουλίου, την διαφάνεια, τον έλεγχο ,την αμεσότητα στις ενημερώσεις των παρατάξεων, των περιφερειακών συμβούλων και των πολιτών της περιφέρειας είναι το κρίσιμο στοίχημα. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και  αυτό θα  προσπαθήσουμε να  πετύχουμε όσον αφορά  και τις διαδικασίες λειτουργίας του προεδρείου, σε  αυτή την  κατεύθυνση θα  κινηθούμε ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου