8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΤ ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Χαιρετίζουμε την απόφαση να εφαρμοστεί επιτέλους -παρά την απαράδεκτη και αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση, στους καιρούς που βιώνει η ελληνική κοινωνία- το θεσμοθετημένο πιλοτικό πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 Δήμους της χώρας. Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα, προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και να δούμε τον θετικό αντίκτυπο, έστω ως μέτρου ανακούφισης κάποιων λίγων πολιτών αρχικά.

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την αναγκαιότητα εφαρμογής του προγράμματος, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται βαρύτατα από την ανεργία, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - η δεύτερη φτωχότερη στη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας στην Ι.Π. Μεσολογγίου, που επιλέχθηκε ως μία από τις πρώτες 13 πόλεις, αναμένεται να επωφεληθούν του μέτρου και ευελπιστούμε τα κριτήρια, αυτή την φορά, να έχουν σχέση με την διαμορφωμένη πραγματικότητα. 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως -και- αυτή δεν θα είναι μία "προεκλογική" υπόσχεση, που θα χαθεί στην "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα. 

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, αν θέλουμε να αντιστρέψουμε τους εφιαλτικούς δείκτες φτώχειας, αν θέλουμε να ανατρέψουμε την πολύ κακή ψυχολογία στην αγορά και στην καθημερινότητα των πολιτών, ως απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης, αλλά και της πολιτικής αναλγησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου