10 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ 2012


της μαθήτριας Θεοδώρας Στάχτιαρη 
Η Γ ' τάξη του Γυμνασίου Παλαίρου πραγματοποίησε εκδρομή στις 18-19/2/12 στους Δελφούς και την Αράχοβα. Με την συνοδεία δύο καθηγητών, του κυρίου Δάγλα και του κυρίου Τρέζου ξεκινήσαμε στις 7 το πρωί. 




Μετά από δυόμισι ώρες ταξίδι κάναμε στάση στην γραφική και πανέμορφη Ναύπακτο. Περπατήσαμε στην πόλη και επισκεφτήκαμε το ιστορικό της λιμάνι. Στην συνέχεια μετά από άλλη μία ώρα δρόμου φτάσαμε στο μαγευτικό Γαλαξίδι και περπατήσαμε στο γραφικό του λιμάνι. Μετά από μία υπέροχη βόλτα στο χωριό συνεχίσαμε την πορεία μας. Η τελευταία μας στάση πριν τους Δελφούς ήταν στην Ιτέα. Καθίσαμε όλη η τάξη μαζί με τους καθηγητές μας σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο και απολαύσαμε υπέροχο φαγητό, άλλα και η θέα στην θάλασσα μας εντυπωσίασε. Ύστερα από την βόλτα μας σε αυτά τα μέρη φτάσαμε στις 3 μ.μ. στους Δελφούς και ακολούθησε ξεκούραση στο ξενοδοχείο 'OLYMPIC'. Το απόγευμα περπατήσαμε στους Δελφούς και απολαύσαμε το τοπίο. Το βράδυ ακολούθησε έξοδος για φαγητό και διασκέδαση. 





Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την κοσμοπολίτικη Αράχοβα. Μετά περνώντας από το Λιβάδι φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού μέσα από μία μαγευτική διαδρομή με χιονισμένα έλατα και χιονισμένα βουνά. Φτάσαμε στο χιονοδρομικό και όλα τα παιδιά της τάξη μπήκαμε στα κλειστά τηλεφερίκ σε ομάδες και ανεβήκαμε στο χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί ανεβήκαμε επίσης σε ανοικτά τηλεφερίκ τα οποία μας έκαναν μία φανταστική βόλτα πάνω από τα κατάλευκα βουνά του Παρνασσού. Η θέα απλά μοναδική. Βγάλαμε υπέροχες φωτογραφίες και επιχειρήσαμε φιγούρες στο χιόνι με αποτέλεσμα το γέλιο. Ύστερα από αυτή την βόλτα μας μπήκαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στο Λιβάδι. Εκεί επιχειρήσαμε να κάνουμε πατινάζ. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να προκαλέσουμε γέλιο σε όσους μας παρακολουθούσαν. Ωραία εμπειρία! 





Μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες πήραμε το δρόμο της επιστροφής με πολλές καλές αναμνήσεις και αστεία περιστατικά. Η συνεργασία μας με τους καθηγητές ήταν υπέροχη και η ευχάριστη διάθεσή τους απογείωσε την εκδρομή! Το βράδυ επιστρέψαμε στην Πάλαιρο με υπέροχες αναμνήσεις!





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου