1 Μαρτίου 2012

Βυθίστηκε πλοίο στο Πλατυγιάλι!

Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε μέσα σε είκοσι λεπτά στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού Αστακού το μεσημέρι, από μετατόπιση φορτίου. Σώο το πλήρωμα, διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον. 

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για να βυθιστεί φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού, την ώρα που ξεφόρτωνε υγροποιημένο πυρήνα ελιάς. Το φορτίο, μετατοπίστηκε με αποτέλεσμα το πλοίο με Ελληνική σημαία, μήκους 60 μέτρων να πάρει κλίση και να βυθιστεί. 
Αυτή τη στιγμή, μόλις το 20% του πλοίου είναι στην επιφάνεια με την πλώρη του να προεξέχει από το νερό. Τα μέλη του πληρώματος, έξι Έλληνες και δυο Ρουμάνοι, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το βυθισμένο πλοίο έχει σταθεροποιηθεί. 
Το φορτηγό πλοίο είχε ελάχιστα καύσιμα, ενώ το φορτίο του βρίσκεται στα αμπάρια και δίνονται διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος. Δίπλα στο ναυάγιο υπάρχει ιδιωτικό σκάφος, ενώ έχει στηθεί και πλωτό φράγμα από την ΑΚΑΡΠΟΡΤ, που φαίνεται πως μάλλον θα αναλάβει την απομάκρυνση του πλοίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρία που είναι οικογενειακή επιχείρηση, αδυνατεί να το κάνει. 
Η πολυδάπανη ανέλκυση – απομάκρυνση του πλοίου «καίει» αυτήν την στιγμή την ΑΚΑΡΠΟΡΤ, αφού εξαιτίας και της απελευθέρωσης της εκφόρτωσης πατάτας, θέλει να έχει το λιμάνι καθαρό και χωρίς προβλήματα. 
Το βυθισμένο πλοίο παρακολουθείται συνεχώς ενώ την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει ο λιμενικός σταθμός του Πλατυγιαλιού.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου