26 Μαρτίου 2012

Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού στο Ιόνιο

Δυνάμεις του λιμενικού από την Αχαΐα, την Αιτωλ/νία και την Λευκάδα συμμετείχαν σε μεγάλη επιχείρηση εύρεσης και ακινητοποίησης ταχυπλόου, που ήταν ύποπτο για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. 

Οι λιμενικές αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από μεγάλο ταχύπλοο που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, συντονίστηκαν, και προχώρησαν από χθες Κυριακή σε εκτεταμένες έρευνες, με την συμμετοχή ειδικού σκάφους που υπάρχει στην Πάτρα, και δυνάμεων από την Αιτωλ/νία και την Λευκάδα. 
Το ύποπτο σκάφος τελικά εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε και σε αυτό επέβαιναν δυο Αλβανοί, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ δεν μεταφέρονταν κάτι. 
Το σκάφος και οι δυο συλληφθέντες, μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο της Λευκάδας και οι έρευνες συνεχίζονται. 
Παρά το μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει σε προσωπικό στο λιμενικό, ειδικά στην Αιτωλ/νία, καταγράφονται συνεχώς σημαντικές επιτυχίες, τόσο στον τομέα της διακίνησης μεταναστών, όσο και σε αυτόν της διακίνησης ναρκωτικών. Οι επιτυχίες αυτές είναι το αποτέλεσμα της ευσυνειδησίας του λιγοστών λιμενικών που υπάρχουν στον νομό και που με πενιχρά μέσα και σκληρή δουλειά, έχουν καταφέρει πολλά, φτάνοντας αρκετές φορές στα όρια της ανοχής τους.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου