21 Απριλίου 2012

ΤΟΕΒ Βόνιτσας: Χάλασαν τον δρόμο για να μην περνούν οι κλέφτες

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ 
Δεν αντέχουν άλλο από τις κλοπές που σημειώνονται στα αντλιοστάσιά τους οι ΤΟΕΒ, γι’ αυτό και οι διοικήσεις τους αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. 

Πρόσφατα έγινε μια μεγάλη κλοπή στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κατούνας που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αγρότες να μην ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Η ζημιά εκτιμάται περίπου στις 40.000 ευρώ, αφού οι δράστες δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Πέρισυ ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας είχε διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 18.000 ευρώ για συντήρηση των ηλεκτρολογικών και άλλων εγκαταστάσεων, αλλά παρόλα αυτά δεν έπιασαν τόπο, αφού οι αγρότες που έπρεπε να ξεκινήσουν την άρδευση γύρω στο τέλος Απριλίου, θα μείνουν χωρίς νερό. 
Στα διοικητικά όρια του δήμου λειτουργούν τρεις ΤΟΕΒ και είναι της Βόνιτσας, της Παλαίρου και της Κατούνας. Επειδή οι κλέφτες έχουν βάλει στο μάτι και τον ΤΟΕΒ Βόνιτσας, η διοίκηση βρήκε τρόπο να τους αποτρέψει, κόβοντας το δρόμο που οδηγεί προς τις εγκαταστάσεις. «Σε λίγο» όπως έλεγαν αστειευόμενοι κάποιοι κάτοικοι «θα φτιάξουμε τάφρο γύρω από το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, όπως γινόταν στα μεσαιωνικά κάστρα, για να γλυτώσουμε τις επιθέσεις». 
Ζημιά όμως υπέστη και ο ΤΟΕΒ Παλαίρου, αφού οι κλέφτες πέρασαν και από εκεί αφαιρώντας ένα μοτέρ. Η απώλεια εκτιμάται περίπου στις 5.000 ευρώ. 

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου