3 Απριλίου 2012

Μάστιγα η κλοπή χαλκού στον π. Δήμο Μεδεώνος

Ξηλώνουν τον φωτισμό των διασταυρώσεων! Αφαίρεσαν τα πάντα από το ΤΟΕΒ Κατούνας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Τζαβαλάς Δημήτρης. Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει στην περιοχή του Ακτίου-Βόνιτσας και ειδικά στον πρώην δήμο Μεδεώνος, η δράση κυκλώματος το οποίο κλέβει καλώδια ηλεκτροδότησης με χαλκό, πουλώντας το μέταλλο σε χυτήρια. 

Όλες οι διασταυρώσεις στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ήταν φωτισμένες,όμως οι κολόνες δημοτικού φωτισμού που βρίσκονται εκεί αποτελούν απλώς διακοσμητικά στοιχεία του δρόμου. Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού άξονα της περιοχής παραμένει εδώ και ημέρες στο σκοτάδι. Όπως επισήμανε μιλώντας στον aerafm ο Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Τζαβαλάς Δημήτρης το θέμα είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής εδώ και μήνες και με εντολή του δημάρχου αποκαθιστούν το πρόβλημα έστω και αν δεν είναι της αρμοδιότητας του αλλά της ΔΕΣΕ: 
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί πρέπει να παρέμβει η αστυνομία διότι δεν έχουν αφήσει από καλώδιο για καλώδιο από τις κολόνες, τα οποία είτε τα κλέβουν είτε βραχυκυκλώνουν και τα οποία τα αντικαθιστούμε με δικό μας κόστος για να μην μένουν τα χωριά στο σκοτάδι» ανέφερε ο κ. Τζαβαλάς. 
Ακόμη και τη ζωή τους διακινδυνεύουν οι αδίστακτοι «κυνηγοί» του χαλκούγια να εξασφαλίσουν έστω και λίγα ευρώ …. Κάποιοι από αυτούς έκοψαν ακόμη και το καλώδιο υψηλής τάσης προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι στο ΤΟΕΒ Κατούνας,από το οποίο αφαίρεσαν υλικά αρκετών χιλιάδων ευρώ!! 

Ακούστε τις δηλώσεις στον aerafm99.50 του κ.Τζαβαλά:

Από http://www.aerasfm.gr/ και
ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου