1 Απριλίου 2012

Συμβολική κατάληψη των διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβ.

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και τους Συλλόγους Γυναικών άνοιξαν χθες Σάββατο 31 Μάρτη τα διόδια σε όλη την Ελλάδα. 

Οι τοπικές επιτροπές Πρέβεζας και Λευκάδας του ΠΑΜΕ, μέλη της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, και του ΜΑΣ μαζί με τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας και Άρτας προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας. 
Σε σχετική ανακοίνωση που μοιράζονταν στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι δεν ήταν αναγκασμένοι να καταβάλλουν το αντίτιμο των 3 €, τονίζονταν μεταξύ άλλων: 
«Όσο η ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει αυξάνοντας τα διόδια και τις τιμές τους, τόσο πιο προκλητικοί γίνονται. Τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων. Έχουν καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους κλείνουν τα διόδια και βαριά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν!»…
«… Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια και τα χαράτσια, ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα… Λαϊκή συμμαχία για ανάπτυξη υπέρ του λαού, όχι των μονοπωλίων. Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διερχόμενων οδηγών αντιμετώπισε θετικά την ενέργεια αυτή.

ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου