8 Απριλίου 2012

ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-2 ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ (8-4-2012)


Tου Αποστόλη Μπαλατσούρα 
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με σκορ 3-2 πέτυχε η ομάδα της Παλαίρου στο τοπικό ντέρμπι με την γειτονική ομάδα της Κανδήλας. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται να παραμείνουν στην κατηγορία και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ κρίσιμος βαθμολογικά. Με την νίκη αυτή, η ομάδα της Παλαίρου αποσπάστηκε 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού 3 μόλις αγωνιστικές από την λήξη του πρωταθλήματος. 






Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Παλαίρου καθώς μόλις στο 6΄ λεπτό του αγώνα ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Παλαίρου Ζέλος Χρήστος με συρτό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Κανδήλας. 
Στο 20΄ λεπτό του παιχνιδιού η Πάλαιρος κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα κάνοντας το 2-0. Δράστης ο Κουρκούτας Παναγιώτης, που από το ύψος του πέναλτι και ύστερα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της Κανδήλας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της Παλαίρου. Στο 35΄ λεπτό το σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου καθώς ο ίδιος ποδοσφαιριστής (Κουρκούτας Παναγιώτης) με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 3-0, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της Παλαίρου που είχαν κατακλύσει το γήπεδο. Αντιθέτως οι οπαδοί της Κανδήλας (που ήταν και αρκετοί) ήταν τελείως απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα και την εικόνα της ομάδας τους. 





Στο 42΄ λεπτό κεφαλιά του Κολοβού Αλέξανδρου τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Κανδήλας που γλύτωσε το τέταρτο γκολ. 
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κανείς από όσους είχαν παρακολουθήσει το πρώτο ημίχρονο δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να ανατραπεί η εξέλιξη του αγώνα. Για ανεξήγητο λόγο όμως, η απόδοση της ομάδας της Παλαίρου έπεσε κατακόρυφα και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Κανδήλας να μπει ξανά στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα στο 70΄ λεπτό η Κανδήλα με ψηλοκρεμαστό σουτ και ύστερα από λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα της Παλαίρου μείωσε το σκορ σε 3-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες τις για τον αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή της Κανδήλας Γιαννειό Νικόλαο για εξύβριση. 





Στο 78΄ λεπτό και ενώ πλέον η ομάδα της Κανδήλας αγωνιζόταν με 10 παίχτες ο ποδοσφαιριστής της Παλαίρου Κολοβός Αλέξανδρος έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κανδήλας. Η Κανδήλα παρότι έπαιζε με 10 παίχτες πίεσε την ομάδα της Παλαίρου και στο 89΄ λεπτό κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο το σκορ σε 3-2. Το γκολ σημείωσε ο Βαρδής Ε. με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ. Στα εναπομείναντα δραματικά λεπτά, η ομάδα της Κανδήλας προσπάθησε, δεν κατάφερε όμως να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή προκάλεσε έντονους πανηγυρισμούς στους ανακουφισμένους οπαδούς της Παλαίρου και έντονο προβληματισμό στους οπαδούς και παίχτες στης Κανδήλας για την μελλοντική πορεία της ομάδας τους. 





Απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος και αναμένονται σκληρές μάχες από έξι ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Παλαίρου έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της, σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυθεί καθώς ακόμα δεν έχει σωθεί και μαθηματικά. Μάλιστα έχασε την ευκαιρία να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Κανδήλας και αν υπήρχε και περισσότερος χρόνος ίσως να έχανε και τον αγώνα. Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο ημίχρονο θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τους παίχτες της Παλαίρου. 
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γεωργίου Βασίλη και των βοηθών του κ. Καπελλάκη Χρήστου και κ. Κατσαούνη Βασίλη σε έναν κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα. 





Για το τέλος αφήσαμε το απίστευτο κοινό μας. Τι να πούμε για αυτούς τους οπαδούς. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει τέτοια εξέδρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε άλλο γήπεδο σε β΄ ερασιτεχνικό τοπικό. Μπορεί η ομάδα της Παραβόλας να είναι η πρωταθλήτρια του ομίλου, οι οπαδοί της Παλαίρου όμως είναι οι πρωταθλητές στην κατηγορία τους. Με κόρνες, καπνογόνα, επευφημίες και πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια, δημιουργούν μια καυτή ατμόσφαιρα που μόνο σε πολύ υψηλότερες κατηγορίες μπορεί να συναντήσει κάποιος. Αναμφίβολα η Πάλαιρος έχει γίνει χάρη στους οπαδούς μας η πιο καυτή και απροσπέλαστη έδρα. Δεν θα είναι μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι η σωτηρία της ομάδας θα οφείλεται αποκλειστικά στην έδρα της. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου