24 Απριλίου 2012

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για τις απολύσεις στην Πάλαιρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλουν την πολυεθνική TUI που έχει μισθωμένο το ξενοδοχείο «ΒΟΥΝΑΚΙ» στην Πάλαιρο, γιατί προχώρησε σε απολύσεις εννέα εργαζομένων αμέσως μετά το Πάσχα. 

Η απόφαση αυτή έρχεται την στιγμή που η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων κατήγγειλε μονομερώς την συλλογική σύμβαση επωφελούμενη το αντεργατικό πλαίσιο που δημιούργησε το μνημόνιο που υπόγραψαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι απολύσεις αυτές είναι παράνομες και καταχρηστικές. 
Οι συνάδελφοι δουλεύουν χρόνια στο ξενοδοχείο και η απόλυση τους θα αυξήσει τον αριθμό των ανέργων και θα οξύνει περισσότερο τα προβλήματα των οικογενειών τους. 
H εταιρεία (όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα agrinionet.gr) ισχυρίζεται ότι οι κρατήσεις δεν είναι οι αναμενόμενες και οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία TUI προκειμένου να μην μειώσει τα κέρδη της μειώνει το εργατικό κόστος, πετώντας στο δρόμο εννιά εργαζόμενους και ζημιώνοντας την τοπική κοινωνία. 
Εντύπωση προκαλεί και η δήλωση του Δημάρχου στην κα Λαοπόδη ότι “οι απολύσεις έγιναν λόγω των μειωμένων πακέτων προς την Ελλάδα και το συγκεκριμένο προορισμό. Επειδή τα πακέτα είναι μειωμένα και προς τη χώρα μας, θεωρώ ότι μειώθηκαν τα έσοδα άρα υπήρξε και μια κάθετη μείωση και στο προσωπικό προκειμένου να σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση στην αγορά αλλά και στα οφέλη της εταιρείας”.!!!! 
Την Παρασκευή επισκέφτηκε το ξενοδοχείο αντιπροσωπεία του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου και η υπεύθυνη Παναγιώτα Τσουνάκα αρνήθηκε προκλητικά να μας μιλήσει έστω και για ένα λεπτό, γιατί είχε δουλειά….. και μας παρέπεμψε να τηλεφωνήσουμε την Δευτέρα 23 Απρίλη. 
Αμέσως επικοινωνήσαμε με την Επιθεώρηση Εργασίας στο Μεσολόγγι, και καταγγείλαμε προφορικά τις παράνομες απολύσεις. 
Την Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην έγγραφη αίτηση για τριμερή συνάντηση, προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις. 
Καλούμε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο να αντισταθούν στις απολύσεις αλλά και στις μειώσεις των μισθών τους που πρόκειται να ακολουθήσουν. 
Καλούμε όλους τους κατοίκους να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην πολιτική που καταστρέφει το μέλλον τους και κυρίως το μέλλον των παιδιών τους. Να καταδικάσουν την συγκυβέρνηση που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, στις εργασιακές σχέσεις προκειμένου να μην πειραχτούν τα οφέλη των επιχειρηματιών. 
Σε μια τέτοια κατεύθυνση τόσο το Σωματείο όσο και το Εργατικό Κέντρο θα συμπαρασταθούν με όλα τα μέσα.

Λευκάδα 20-4-2012


ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου