11 Απριλίου 2013

Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε το επενδυτικό νομοσχέδιο με την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων (VIDEO)

Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε τελικά το επενδυτικό νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκε ως άρθρο, η σκανδαλώδης τροπολογία για την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών για τη χορήγηση δανείων σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών κομμάτων.
Ο προεδρεύων της διαδικασίας,Γιάννης Τραγάκης, επικαλέστηκε τον κανονισμό και δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί του ήδη ψηφισμένου άρθρου που περιλαμβάνει την επίμαχη διάταξη.
Μάλιστα Τραγάκης–Παπαδημούλης, επιδόθηκαν σε τακτικισμούς και αντεγκλίσεις, με τελικό αποτέλεσμα, να διευκολυνθεί η κυβέρνηση εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον κανονισμό να περάσει χωρίς ονομαστική ψηφοφορία τη σκανδαλώδη τροπολογία.
Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων ενώ καταψήφισε επί του συνόλου του νομοσχεδίου. Σύγχυση επικράτησε σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτηση του Απ. Κακλαμάνη, πως ούτε το κόμμα του ψηφίζει το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε κανονικά το νομοσχέδιο.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου συνεχίστηκαν οι φραστικές αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να θέτουν θέμα ακύρωσης της ψηφοφορίας. Προκλητικός εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος διαβάζοντας επιλεκτικά τα χθεσινά πρακτικά της βουλής, ισχυρίστηκε ψευδώς πως το ΚΚΕ δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.
Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος θύμισε πως το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος εξέδωσε χθες ανακοίνωση για το θέμα. Κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να διαβάζει καλύτερα τα πρακτικά και επανέλαβε πως το ΚΚΕ καταδίκασε την τροπολογία η οποία ήρθε στα μουλωχτά, είναι φωτογραφική για δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων που πήραν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από διάφορες τράπεζες, χωρίς καμιά υποθήκη πέρα από την κρατική χρηματοδότηση των επόμενων χρόνων, γεγονός απαράδεκτο. Είπε επίσης πως το ΚΚΕ και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου