11 Οκτωβρίου 2011

'Εκλεισαν ξανά χθες το εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα

Σαν μια γροθιά, πολλοί εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα -κατασκευάστρια εταιρεία της παρα-Ιόνιας οδού-, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, έχοντας δίπλα τους εκπροσώπους από άλλα ταξικά συνδικάτα από την ευρύτερη περιοχή,...
βρέθηκαν πάλι από χθες τα χαράματα μπροστά απ’ τις πύλες του εργοταξίου της εταιρείας, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η εργοδοσία και περιφρουρώντας με επιτυχία την νέα 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο. 
Οι εργαζόμενοι, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και κοντά ένα μήνα, διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων -αποκορύφωμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας είναι οι νέες 5 παράνομες και καταχρηστικές τρομοκρατικές απολύσεις στις ήδη 12 προϋπάρχουσες- που είχαν πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων -παραμένουν 5 μήνες απλήρωτοι- και τη σύσταση σωματείου. 
Πραγματοποιήθηκε επίσης παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Βόνιτσας, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νίκου Σταματέλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, όπου και καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά η εργοδοσία, τόσο για την εντατικοποίηση της δουλειάς, όσο και για την παράνομη απασχόληση των εργαζομένων τα Σαββατοκύριακα καθώς και για υπερωριακή εργασία. 
Ο Νίκος Μωραΐτης ανέφερε στον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν σπιθαμή πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ενώ μίλησε για «υπηρεσίες που σιγοντάρουν την εργοδοσία». Στάθηκε ακόμη στο πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο εν λόγω εργοτάξιο -το τέταρτο στο νομό όπως είπε- καταγγέλοντας την παντελή έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας στος χώρους δουλειάς. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΙΚΑ δήλωσε ότι έχει προβεί ως ώρας δυο φορές σε επιτόπια έρευνα διαπιστώνοντας και ο ίδιος παράνομη απασχόληση για την οποία έχουν υποβληθεί πρόστιμα -ψείρες τα χαρακτήρισε- στην εταιρεία, η οποία θα καλεστεί, όπως είπε, σε τακτικό έλεγχο. Σε σχέση με το ατύχημα εντοπίστηκε, όπως ανέφερε, ότι συνέβη πράγματι σε χρόνο εκτός κανονικού ωραρίου εργασίας.

ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου