18 Ιανουαρίου 2013

ΙΜΛΙ: Εκδηλώσεις για τη γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και άλλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ: 

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 
Εν όψει της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών διοργανώνουμε και φέτος εορταστική σύναξη για τους εκπαιδευτικούς της νήσου Ιθάκης την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Ιθάκης. 
Θα μιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, με θέμα: «Προσεγγίζοντας τις λησμονημένες πτυχές της Παιδείας μας», ενώ θα ακολουθήσει εποικοδομητικός διάλογος για το ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτικού. 
Φέτος δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια τέτοια εκδήλωση! 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ 
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
α. ΩΡΑ 5.30 Μ.Μ.: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
β. ΩΡΑ 6.30 Μ.Μ.: ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» 
Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης διοργανώνει την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 στην πόλη της Λευκάδας τις εξής δύο εκδηλώσεις: 
α. Σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, εκδήλωση τιμής προς τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες στο χώρο της Συλλογής Μεταβυζαντινών Κειμηλίων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, στο κτίριο της Βιβλιοθήκης (οδ. Ροντογιάννη 11), εστιάζοντας σε μία εικόνα των Αγίων, «καραμανλίδικης» προέλευσης, η οποία περιλαμβάνεται στη Συλλογή. Ώρα έναρξης: 5.30 το απόγευμα και διάρκεια: 30 λεπτά. 
β. Στη συνέχεια, ώρα 6.30 μ.μ., στον κοντινό Δημοτικό Κινηματογράφο Λευκάδας «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εορταστική σύναξη προς τιμήν των εκπαιδευτικών της μητροπολιτικής μας περιφερείας. 
Θα μιλήσει η Επίκουρη Καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικῆς Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων κ. Μαρία Ράπτη, με θέμα: «Ο κοινωνικός λόγος των Τριών Ιεραρχών και η σύγχρονη εποχή», ενώ θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος. 
Φέτος δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια τέτοια εκδήλωση! 

Σύναξη απολογισμού και ευχαριστίας για τη «Δωροέκθεση» 
Το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013, στο φιλόξενο κτίριο της «Καταφυγής» (παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο ή πρώην Ν.Ε.Λ.Ε.) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος προσκάλεσε σε σύναξη απολογισμού και ευχαριστίας όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και τη λειτουργία της φετινής «Δωροέκθεσης» του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας στο διάστημα των Γιορτών. 
Περίπου σαράντα νέοι άνθρωποι, από μαθητές Γυμνασίου μέχρι και νέοι γονείς, ενημερώθηκαν για τον καρπό της συλλογικής τους προσπάθειας, περίπου τρεις χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των πολλαπλών σκοπών του Κέντρου, όπως διενοριακές εκδηλώσεις, πρωταθλήματα, επιμορφωτικές συνάξεις, εκδόσεις κ.ά. 
Όλοι εργάστηκαν με μεράκι, ζήλο πολύ, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον Χριστό και για την Εκκλησία Του, κατασκευάζοντας όμορφα διακοσμητικά, συσκευάζοντας γλυκίσματα και είδη δώρου, διαμορφώνοντας το χώρο, ετοιμάζοντας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα και τα γλυκίσματα για τα μικρότερα παιδιά, διατηρώντας την έκθεση ανοιχτή πρωί και απόγευμα και συνδυάζοντας παράλληλα το τερπνόν μετά του ωφελίμου: την εργασία – προσφορά με τη φιλική συναναστροφή, την παρέα. 
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την καρδιακή αυτή κατάθεση του χρόνου και του κόπου τους, τους ευχήθηκε να έχουν την ευλογία του Θεού, υγεία και πρόοδο στη ζωή τους, ευλόγησε την κοινή τράπεζα, χάρηκε το αυθόρμητο ψυχαγωγικό – μουσικό πρόγραμμα των παιδιών και διένειμε αναμνηστικές ευλογίες σε όλους. 

Πρόγραμμα απογευματινής επιμορφωτικής δράσης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου 
Με δεδομένο το σταθερό και αμείωτο ενδιαφέρον της τοπικής μας Εκκλησίας για την ολόπλευρη στήριξη της νεότητας στον τόπο μας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Ι.Μ.Ε./Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., υλοποιούμε ήδη πρόγραμμα απογευματινής επιμορφωτικής δράσης μαθητών, το οποίο περιλαμβάνει ενισχυτική διδασκαλία (υποβοήθηση στη μελέτη τους, κάλυψη ενδεχόμενων «κενών» κλπ.) από δύο (2) δασκάλους και δράσεις για ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα με θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων κλπ. από δύο (2) ψυχολόγους. Ακόμη μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. 
Επειδή οι ανάγκες των οικογενειών είναι σήμερα μεγαλύτερες παρά ποτέ για βοήθεια και στήριξη στην παιδαγωγική τους αποστολή, θεωρούμε χρέος μας να προσφέρουμε (δωρεάν και ανυστερόβουλα) και με τον τρόπο αυτό «χείρα βοηθείας». 
Οι δράσεις αυτές θα αρχίσουν πολύ σύντομα στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5 – πρώην Ν.Ε.Λ.Ε. ή παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο). 
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατόν στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 23) και 6974795265 και στο e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr. 

Λευκάδα, 18 Ιανουαρίου 2013
(Από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου