22 Ιανουαρίου 2013

Γ. Βαρεμένος - Ο υπουργός αναπληρωτής δηλώνει ότι δεν υπάρχει απόφαση κατάργησης του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 22 Ιανουαρίου 2013 
Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για το μέλλον του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, διαβεβαίωσε τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης. 

Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον κ. Καλογιάννη σχετικά με το θέμα της κατάργησης του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Δυτικής Ελλάδας, όπως τουλάχιστον έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τόνισε με έμφαση ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αναλάβει τις αρμοδιότητες και το έργο του Ταμείου, επικαλέσθηκε το παράδειγμα της εκτίμησης των ζημιών σε ακίνητα και εγκαταστάσεις μετά από σεισμό και έθεσε το ερώτημα, με ποια εχέγγυα επάρκειας και, ιδίως, αμεροληψίας θα μπορούσε να γίνει αυτό. 
Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για κατάργηση του Ταμείου και ότι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε υπηρεσίες της Περιφέρειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου