30 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Φτωχός συγγενής στην τουριστική προβολή του Αεροδρομίου Ακτίου

H από κοινού ανάληψη ενεργειών για την τουριστική προβολή των προορισμών που συνδέονται με το αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας βρέθηκε στο επίκεντρο της 2ης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκάδα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τους Τουριστικούς Φορείς Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. 

Δυστυχώς ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φαίνεται να παίζει τον ρόλο κομπάρσου ή αν θέλετε καλύτερα φτωχού συγγενή. 
Αυτό το λέω γιατί, αντί την συνάντηση να την προκαλέσει, να την φιλοξενήσει και να παίξει πρωταρχικό ρόλο, ο Δήμος στον οποίο ανήκει εδαφικά το αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας. Την οργάνωσαν προς τιμή τους, τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Λευκάδας με τους Προέδρους τους Γιάννη Γιαμά και Σωτήρη Σκιαδαρέση αντίστοιχα. 
Η Πρέβεζα και η Λευκάδα είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη της περιοχής και την ανάπλαση του αεροδρομίου του Ακτίου-Βόνιτσας και αυτές οι Πόλεις είχαν τον ρόλο των συντονιστών. Αυτό τους τιμά γιατί πράγματι αποδεικνύεται πως ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την ανάπτυξη και την προβολή της ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και της Λευκάδας μέσα από τον Τουρισμό. 
Δυστυχώς ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας έχει χάσει το παιχνίδι της ανάπτυξης και της τουριστικής εξέλιξης. Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας με τις πανέμορφες ακρογιαλιές της Παλαίρου και της Πογωνιάς, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και με την μαγευτική θέα στο Ιόνιο, δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στον Τουρισμό(πέραν από μερικούς αξιόλογους επιχειρηματίες που κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν κόσμο στην περιοχή). 
Ο πρώην Δήμος Παλαίρου εδώ και χρόνια αναπτύσσεται με βήματα Χελώνας. 
Ο Δήμος μας παίρνει ελάχιστους από τους τουρίστες που έρχονται στο Αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας και δυστυχώς δεν κάνει τίποτα, μα τίποτα για να το αλλάξει αυτό. Ούτε ένα φυλλάδιο, μια κάρτα, ένα έντυπο, δεν υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια στο Αεροδρόμιο για να διαφημίσει τις υπέροχες τοποθεσίες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 
Η ποιό άσχημη εξέλιξη είναι ότι και τα κεκτημένα που έχουμε στο Αεροδρόμιο θα τα χάσουμε τελείως και αυτά παρά τις «φούσκες» και τα παχιά λόγια που ακούσαμε κάποια στιγμή για διεκδίκηση-εκμετάλλευση και ανάδειξη του Αεροδρομίου από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Για το μόνο που είμαστε ικανοί τελικά είναι να μαζεύουμε τα σκουπίδια του Αεροδρομίου. Τα Αεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας έχει τελειώσει προ πολλού. 
Τώρα υπάρχει ή Αεροδρόμιο Ακτίου ή Πρέβεζας η Λευκάδας στην συνείδηση των τουριστικών γραφείων και των τουριστών. 
Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τους ανθρώπους που τον διοικούν. 
Αν δεν κάνουν κάτι άμεσα ίσως κάποια στιγμή εξαφανιστεί και το «Ακτίου» πίσω από το Αεροδρόμιο. 
Όσο αφορά την συνάντηση το κύριο θέμα ήταν η προβολή της Ιόνιας Ακτής .Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς (έλειπαν και μερικοί) συμφώνησαν ότι «είναι πολλά αυτά που μας δένουν και συνεπώς μέσα από μια μακρόχρονη αλλά και εποικοδομητική συνεργασία μπορούμε ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, αφήνοντας έξω όμως ανταγωνισμούς και μικροπρέπειες». 
Οι στόχοι και οι προτεραιότητες που βγήκαν από την συνάντηση ήταν οι εξής : 
1.Η αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την Αθήνα (όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση). 
2.Η προσέλκυση νέων οικονομικών αεροπορικών εταιρειών που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στους προορισμούς τους το Αεροδρόμιο του Ακτίου ( Η λέξη Βόνιτσα στην συζήτηση είχε χαθεί) . 
3.Η στόχευση νέων αγορών από χώρες όπως (Ρωσία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ, ) με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες. 
Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα και τέθηκε και ως μία από τις προτεραιότητες είναι το επόμενο διάστημα να προσδιοριστεί η ονομασία του προορισμού (Ionian sea,Ionian mare , Ionian coast…) και να γνωστοποιηθεί στους tour operators. 
Παράλληλα θα πρέπει να συγκεντρωθεί το υφιστάμενο έντυπο προωθητικό υλικό στα αγγλικά. και να δημιουργηθεί παρουσίαση (Power Point) με τους προορισμούς που συνδέονται με το Άκτιο (είπαμε στην συνάντηση η λέξη Άκτιο έπαιζε μόνη της η Βόνιτσα και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας είχαν χαθεί). Η παρουσίαση αυτή θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη και μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά αλλά και να παρουσιαστεί σε επαγγελματικό κοινό. 
Εμείς από την πλευρά του amvrakikosnews θέλουμε να ξυπνήσουμε- ταρακουνήσουμε λίγο τους ανθρώπους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και να τους τονίσουμε ότι η επόμενη συνάντηση των φορέων που έχει να κάνει με το Αεροδρόμιο Ακτίου-Βόνιτσας και την τουριστική προβολή-ανάπτυξη, που φέρνει αυτό στην ευρύτερη περιοχή, πρέπει να γίνει στην Βόνιτσα στην έδρα του Αεροδρομίου.  
Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πρέπει να πάρει μέρος στις διεθνής τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν του επόμενους μήνες και με υλικό να ενημερώσει για την Τουριστική Αξία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.  
Τέλος είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει στον έντυπο προωθητικό υλικό ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και να απαιτηθεί να αναφέρεται το Αεροδρόμιο ως ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. 
Μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει το Αεροδρόμιο προς όφελος Του και θα προσεγγίσει και τουρίστες αλλά και επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στον τουρισμό στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. 
Σε αντίθετη περίπτωση οι υπεύθυνοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας θα συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου και όταν ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...

ΑΠΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου