15 Ιανουαρίου 2014

Βουλή: Συζήτηση νομοσχεδίο​υ για μέτρα στους τομείς των τροφίμων και των ζωοτροφών (VIDEO) Ν. Μωραΐτης: Το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τους επιχειρημα​τίες, όχι τη Δημόσια Υγεία

Η ενίσχυση των μηχανισμών που θα «βγάζουν λάδι» τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν παραβαίνουν τη νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, περαιτέρω επιβαρύνσεις για τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, η απελευθέρωση του γεωπονικού επαγγέλματος και σε γενικές γραμμές η παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος της προστασίας της δημόσιας υγείας, είναι τα βασικά στοιχεία του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «ένα ακόμα βήμα στην προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στην ευρωενωσιακή με μέτρα όχι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά για τη συγκρότηση μηχανισμών, φιλικών προς τους επιχειρηματίες».   
Πρόσθεσε ότι αν κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τους ελέγχους και την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν θα διέλυε σταδιακά τον ΕΦΕΤ ενώ κατήγγειλε την ΕΕ που κόπτεται δήθεν για την υγεία των κατοίκων της, όμως καθημερινά εκδηλώνονται μια σειρά διατροφικά σκάνδαλα.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο χαλαρώνει ακόμα περισσότερο τα έτσι κι αλλιώς ανεπαρκή κυρωτικά μέτρα για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Επιβαρύνει με νέα χαράτσια τους φτωχούς κτηνοτρόφους, που σύμφωνα με το άρθρο 60 του νομοσχεδίου θα πληρώνουν τον «κτηνίατρο εκτροφής», ο οποίος θα αντικαταστήσει τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.
Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε επίσης συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ που αναλώνονται σε μάχη εντυπώσεων με κόντρες μεταξύ τους για να αποκρύψουν τη σύμπλευση που έχουν στη στρατηγική της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και των αγροτών και έχουν ως «ευαγγέλιο» την Κοινή Αγροτική Πολιτική που τσακίζει τη φτωχή και μικρή αγροτιά. 

 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου