4 Οκτωβρίου 2014

Γ. Βαρεμένος: "Να μοιραστούμε το βάρος του μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος"



«Πραγματικό κίνδυνο για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο Μεσογειακό Φόρουμ της φθινοπωρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που συνέρχεται στη Γενεύη. Και επισημαίνοντας ως άμεση συνέπεια της κατάστασης αυτής τα «τεράστια κύματα μετανάστευσης και προσφυγιάς» που προκαλούνται, έθεσε δύο ερωτήματα: «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα; Και αν ναι, συμφωνούμε ότι πρέπει να το μοιραστούμε και όχι να φορτώνεται στις πλάτες των εγγύτερων κρατών όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα;».

Αναφερόμενος στη δράση των τζιχαντιστών, ο Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι η αντιμετώπισή τους «δεν μπορεί να γίνεται με τρόπο που να προκαλεί την εντύπωση ότι πρόκειται για σύγκρουση διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, τροφοδοτώντας έτσι τους εξτρεμιστές με νέους εθελοντές από πολλές κατευθύνσεις». Παρατήρησε, δε, πως «όταν κάποιοι εξοπλίζουν τους εξτρεμιστές προκειμένου να πλήξουν τον Άσαντ ή οποιονδήποτε άλλον, τότε ας γνωρίζουν, όπως αποδεικνύει η εμπειρία, ότι σύντομα θα στραφούν εναντίον τους».
Σε ό,τι αφορά τέλος το Παλαιστινιακό, ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε ότι υποστηρίζει κάθε δράση προκειμένου να επιβληθεί το διεθνές δίκαιο -«κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού», είπε χαρακτηριστικά-, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να γίνει μέλος των Μεσογειακών Εταίρων του ΟΑΣΕ και κατέληξε τονίζοντας ότι «η ευαισθησία μας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να είναι επιλεκτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου