30 Δεκεμβρίου 2014

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των διοδίων Ακτίου

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου που ξεκινούν 48 ωρη απεργία από την Δευτέρα 29/12 να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας . Η γνωστή εταιρεία που κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται τα διόδια ,  πιέζει για νέα σύμβαση από την 1η Γενάρη του 2015 και αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι όπως σήμερα .
 Η ανάθεση των δημοσίων έργων , φτιάχνουν  μεγαλοεργολάβους που ξεκοκαλίζουν δημόσιο χρήμα με τις επιταγές της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων
 Πρέπει τα διόδια να περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο και ο μεγαλοεργολάβος που εκμεταλλεύεται τόσα χρόνια τα διόδια να φύγει και να μην του παρέχεται αυτό το δικαίωμα .
 Ο αγώνας των εργαζομένων στα διόδια πρέπει να συνδέεται με τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για αξιοπρεπή εισόδημα για ανθρώπινη διαβίωση ενάντια στο μαύρο μέτωπο Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ., κεφαλαίου και κυβερνήσεων.
 Η μάχη των εργαζομένων για δουλειά είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης και χρειάζεται ευρεία στήριξη και συμπαράσταση των συνδικάτων και των φορέων της περιοχής μας.       
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του σωματείου εργαζομένων του Δ.Σ. Ακτίου:
1) για την παραμονή και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους κατά την αλλαγή της αναδόχου εταιρίας από 01/01/15
2)για να πάρει πίσω η εργοδοσία όλες τις παράνομες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των.
3) για να καταβληθούν τα αναδρομικά (οικογενειακό επίδομα –τριετίες)
4) για να σταματήσει η δικαστική δίωξη σε βάρος του σωματείου

Σωματείο ΕΤΕ ΔΕΗ Αιτωλοακαρνανίας
Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου