14 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-5 ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Γράφει ο Μπαλατσούρας Απόστολος
Φώτο Κατωπόδης Αθανάσιος
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με το εμφατικό σκόρ 2-5 κατόρθωσε να πετύχει η ομάδα της Παλαίρου πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο γήπεδο των Σφακιωτών παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που τα είχε όλα, (επτά γκολ, τρείς κόκκινες κάρτες, δύναμη, πάθος, πολλές χαμένες ευκαιρίες).

      Δείτε το 2-5 από τον "Μπορέλι"     

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
https://youtu.be/rY-_a28wAz4




Επιτέλους η τύχη βοήθησε την πιο νεανική ομάδα του Πρωταθλήματος. Μια τύχη που τόσο πολύ είχε γυρίσει την πλάτη στην ομάδα της Παλαιρου, κάνοντας την, να χάνει πολλούς αγώνες και βαθμούς στα τελευταία λεπτά πολλών αναμετρήσεων. Πιθανότατα ο αγιασμός που πραγματοποιήθηκε στην Παρασκευή στο γήπεδο της Παλαιρου να έπαιξε τον ρόλο του. Γιατί όχι λοιπόν να μην τον καθιερώσουν.
Οι “μπέμπηδες” λοιπόν της Παλαιρου κατόρθωσαν στην 10Η αγωνιστική του πρωταθλήματος να κλέψουν την παράσταση: 1) άνοιξαν τον χορό των γκόλ της αγωνιστικής, 2) έκλεισαν τον χορό των γκολ της αγωνιστικής 3) Πέτυχαν την παρθενική τους νίκη 4)Πέτυχαν τα περισσότερα γκολ, 5) ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας. Πολλές ήταν άλλωστε οι ομάδες που θεωρούσαν την Πάλαιρο να έχει κάνει ήδη check in για την β΄ κατηγορία.






Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Πάλαιρος άνοιξε το σκόρ μόλις στο 9’ λεπτό με τον Λίτο να εκμεταλλεύεται ασυνεννοησία μεταξύ αμυντικού και τερματοφύλακα της Καρυάς, να κλέβει και να πλασάρει για το 0-1. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 35΄με τον Χαλκιόπουλο Π. κάνοντας το 1-1. Η Πάλαιρος λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ξανά με τον Λίτο Α. που εκμεταλλεύτηκε ασταθής απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων ξαναπήρε το προβάδισμα με 1-2. Μετά την επίτευξη του γκολ, οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι και να αποχωρήσει από το γήπεδο, για να επανέρθει μετά από 10 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έδειχναν πιο απειλητικοί όμως στο 65΄σε μια αντεπίθεση της Παλαιρου ο ανυπέρβλητος Καλέμι, από τα πλάγια της μικρής περιοχής, πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής κάνοντας το 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.
 Ενώ όλα έδειχναν ότι η Πάλαιρος θα πετύχει και τέταρτο τέρμα, στο 70΄ από μια αδράνεια της άμυνας της Παλαιρου μετα από εκτέλεση φάουλ ξανά ο Χαλκιόπουλος Σ. με κεφαλιά, μείωσε σε 2-3 και έδωσε τελείως νέα τροπή στο παιχνίδι. Κάπου εκεί, τα φαντάσματα των χαμένων αγώνων και βαθμών ξαναεμφανίστηκαν για τους μπέμπηδες της Παλαιρου, που κατάφεραν μόνοι τους να ξαναβάλουν στο παιχνίδι την ομάδα της Καρυάς που πρίν το γκολ έδειχνε να έχει αποδεχτεί το μοιραίο. Τρία λεπτά αργότερα η Καρυά πετυχαίνει και τρίτο γκολ (πάλι με κεφαλιά) ευτυχώς όμως για την Παλαιρο ο επόπτης ακύρωσε (σωστά) ως οφσάιντ.
 Ενώ λοιπόν τα φαντάσματα είχαν κατακυριεύσει οπαδούς και παίχτες της Παλαιρου, στο 80΄λεπτό,ένας καταπληκτικός Μετσόλι με τρομερή βολίδα έξω από την περιοχή κεραυνοβόλησε την εστία της Καρυάς και ξόρκισε τα πάντα (φαντάσματα, φόβους και ελπίδες γηπεδούχων), κάνοντας μέσα σε έξαλλα πανηγύρια το 2-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην παρθενική νίκη της Παλαιρου. Φυσικά, ο άπιαστος χθές Μετσόλι (ούτε οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τον πιάσουν μετά την επίτευξη του γκολ), φρόντισε να πάρει την καθιερωμένη κίτρινη κάρτα του (δεν μπορεί χωρίς αυτή), χάρη στον τρελό του (χωρίς φανέλα), ξέφρενο πανηγυρισμό.








 Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αφηνιασμένος Καλέμι που κέρδισε ένα παλικαρίσιο πέναλτι (αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ανακοπεί) από τους απογοητευμένους παίχτες των γηπεδούχων. Την εκτέλεση μετουσίωσε σε γκολ ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίχτης Κατσιλιανός, γράφοντας μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού το εμφατικό 2-5.
            Στα εναπομείναντα λεπτά, ήταν τέτοια η απογοήτευση των παιχτών της Καρυάς, από την τροπή της αναμέτρησης, που κατάφεραν να πάρουν 3 κόκκινες κάρτες. Ποιος το περίμενε άλλωστε από τους γηπεδούχους πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ότι ο αγώνας με την ουραγό της βαθμολογίας και ενώ έχει προηγηθεί την προηγούμενη αγωνιστική η μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Κατούνα, θα είχε τέτοια έκβαση.
            Ένα μεγάλο μπράβο στους παίχτες, στον προπονητή Κολοβό Δ. και στους οπαδούς (που ακολούθησαν την ομάδα παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα) για την πρώτη, ιστορική νίκη (με διπλό μάλιστα) στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

 Μακάρι στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την γειτονική ομάδα της Πλαγιάς να καταφέρουν να διπλασιάσουν τις νίκες και να βάλουν ακόμα περισσότερα δύσκολα στις ομάδες που θεωρούσαν ότι η Πάλαιρος θα είχε την τύχη που είχαν τα Παλιάμπελα πέρυσι.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου