13 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΕΞΟΔΟΣ - "ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ" .....ΤΑΔΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η έκθεση «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ»
παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας
Εγκαίνια το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα
Η «Διέξοδος» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμαστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 και Ασκληπιού) την έκθεση φωτογραφίας "Το Μεσολόγγι που έφυγε" με παράλληλη παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος.

Πρόκειται για ένα πολυτελές λεύκωμα και μια έκθεση με 110 θέματα που τα αγκαλιάζουν 165 ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εκατονταετίας 1870 - 1970.

Ένα λεύκωμα και μια έκθεση που γίνεται καράβι για ένα ταξίδι πίσω στο χώρο και το χρόνο με επιβάτες όσους είναι ή αισθάνονται Μεσολογγίτες.

Ένα ταξίδι που προκαλεί στους παλαιούς ανάκληση - ανάσυρση της μνήμης και στους νέους μια φαντασιακή - ονειρική "βουτιά" σε όμορφα χρόνια που έφυγαν και που ποτέ δεν γνώρισαν.

Μέσα από την έκθεση «Το Μεσολόγγι που έφυγε» και το ομώνυμο λεύκωμα η Ιερή Πόλη του Χθες συστήνεται στην Ιερή Πόλη του Σήμερα.

Την παρουσίαση του λευκώματος, που θα γίνει στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης", θα κάνουν η κυρίες Ασπασία Χρυσογέλου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Φήμια Πετροπούλου - Χαρώνη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και οι κύριοι Γιώργος Γεωργόπουλος, πολιτικός μηχανικός και Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η καθηγήτρια Λένα Χολέβα.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στην αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης" (1ος όροφος) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου