27 Νοεμβρίου 2015

Γιατί δεν θέλουν να έρθουν οι γιατροί στο Κ.Υ Μύτικα;!!!

του Βασίλη Πολύζου
Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη, και που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες, «Το Κ.Υ Μύτικα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός επί θητεία. Η δεύτερη θέση προκηρύσσεται ανελλιπώς από 14/10/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην προσεχή προκήρυξη της υπηρεσίας».
Με λίγα λόγια δηλαδή δεν θέλει κανείς γιατρός να πατήσει το πόδι του στο Κ.Υ. Μύτικα με αποτέλεσμα αυτό να βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας θέτοντας συνεπώς σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Αλυζίας, των νησιών του Καλάμου και του Καστού αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών του Καλοκαιριού. 
Είναι επίσης γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και όχι μόνο, ότι οι γιατροί δεν θέλουν να έρθουν στο Κ.Υ Μύτικα. 
Γιατί όμως; Ποιοι είναι οι λόγοι;

Είναι θέμα επιβίωσης των γιατρών, αφού έχουν μειωθεί οι απολαβές τους με αποτέλεσμα να αποτελεί αυτό ανατρεπτικό παράγοντα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση γιατί, να το πούμε με απλά λόγια, "δεν βγαίνουν";; 
Ίσως εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει η ίδια η τοπική κοινωνία, ο Δήμος, οι Σύλλογοι. (π.χ. προσφέροντας δωρεάν κατοικία όπως έχουμε διαβάσει ότι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές).

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι και αιτίες;; Για να απαντήσουμε εδώ και σε διάφορα ανώνυμα σχόλια που λάβαμε και δεν μπορούμε να τα αναπαράγουμε γιατί, πρώτον, δεν γνωρίζουμε αν ισχύουν και δεύτερον δεν θέλουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα να πάρει την μορφή προσωπικών αντιπαραθέσεων..
Ας υπάρξει μια συνεννόηση μήπως και μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι στο θέμα αυτό. 
Και ας ελπίσουμε στην επόμενη προκήρυξη να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να καλυφθεί και η θέση για το καλό όλων..

Από http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου