5 Μαρτίου 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ ενάντια στις ναυτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο

«Όχι στις ναυτικές ασκήσεις του NATO στο Ιόνιο», τονίζουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Ελένη Γερασιμίδου,Νίκος Καραθανασόπουλος,Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Νίκος Μωραΐτης. 

Ζητούν την ανάκληση της ΝΑΤΟικής άσκησης «PROUD ΜΑΝΤΑ» και την ακύρωση της συμμετοχής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε αυτήν, καθώς και το κλείσιμο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει: 
«Καθημερινά εντείνονται οι προσπάθειες να στηθεί από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σκηνικό πολεμικής επέμβασης στη Συρία, την ώρα που οι πολεμικές μηχανές τους ανεβάζουν τους ρυθμούς και τις προετοιμασίες σε βάρος και του Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα. 
Εδώ εντάσσεται και η μεγαλύτερη, έως σήμερα, ΝΑΤΟική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου με την επωνυμία "PROUD ΜΑΝΤΑ 13" που θα διεξάγεται στο Ιόνιο πέλαγος από τις 23 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μάρτη με την ενεργό συμμετοχή και της Ελλάδας. 
Την ίδια στιγμή στη χώρα μας το ΝΑΤΟικό στρατηγείο NDC-GR στη Θεσσαλονίκη από 1 Γενάρη 2013 "αναβαθμίστηκε" πλέον σε "Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας" του ΝΑΤΟ, NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps-GR), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της ευρύτερης περιοχής. 
Η ενσωμάτωση της Ελλάδας, με την ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και τώρα της σημερινής τρικομματικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στους σχεδιασμούς και την ιμπεριαλιστική στρατηγική για την ευρύτερη περιοχή αποκτούν ολοένα και πιο επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις και επιβαρύνουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους εργαζόμενους κάνοντας ακόμα πιο αβίωτη την κόλαση των ατέλειωτων θυσιών για την πλουτοκρατία. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση, 
• Ποια μέτρα θα πάρει για την ανάκληση της ΝΑΤΟικής άσκησης "PROUD ΜΑΝΤΑ" και την ακύρωση της συμμετοχής πλοίων του πολεμικού ναυτικού σε αυτήν. 
• Ποιες ενέργειες θα αναλάβει για το κλείσιμο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη. 

Οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Ελένη Γερασιμίδου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Νίκος Μωραΐτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου