8 Μαΐου 2013

Το Μοναστηράκι γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη Θεολόγο

Με λαμπρότητα το Μοναστηράκι (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) γιόρτασε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, τον πολιούχο και προστάτη του χωριού Άγιο Ιωάννη Θεολόγο. 

Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου τελέστηκε θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Τριάντη και των ιερέων π. Βελισάριου Καντούνη και π. Αγγέλου Παναγιωτίδη. 
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και πλήθος πιστών ευλαβικά συνόδευσαν την ιερά πομπή, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών. 
Η γιορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πλαισιώθηκε και με πολιτιστική εκδήλωση στην πλατεία, όπου πρώτα τα χορευτικά των σχολείων Μοναστηρακίου και μετά τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» χόρεψαν λεβέντικα δημοτικούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές και καταχειροκροτήθηκαν από όλους, αποσπώντας πολλά κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την πλατεία. 
Στη συνέχεια παρατέθει πλούσιο φαγοπότι με δωρεάν ψητή προβατίνα από τη Τοπική κοινότητα Μοναστηρακίου σε όλους τους καλεσμένους όπου η ορχήστρα του Γιώργου Διαμάντη με τραγουδιστές τους Παληογιάννη Δημήτριο και Μαρίτσα Βλαχοδήμου χάρισαν στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές Ξηρομερίτικης Παράδοσης. 
Παρά την ξαφνική μπόρα που ξέσπασε λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι και ο φετινός εορτασμός θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την τύχη να είναι εκεί… 
Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο Τραυλοστάθης Δημήτριος Πρόεδρος Τ.Κ. Μοναστηρακίου, οι αντιδήμαρχοι Θύμιος Φερεντίνος, Παναγιώτης Κομποτιάτης και Μιχάλης Γούδας, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου και πρωην ΔήμαρχοςΓεώργιος Αποστολάκης, ο πρώην πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας, ο π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κουνέλης, ο τέως Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας Δημήτρης Τζαβαλάς, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Στούπας, ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Βαγγέλης Κουτιβής, ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Αθήνας Πετρόπουλος Κωνσταντίνος και το μέλος του συλλόγου Μαρία Μαντζάνα, ο Νίκος Κασόλας Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, κ.α.


Εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Θεοτόκος» 
Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Θεοτόκος» στην γιορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Μοναστηράκι. Τα χορευτικά του Συλλόγου εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, που προκάλεσαν τα χειροκροτήματα του κοινού. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ"
Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Μπίτσης Βασίλειος
Αντιπρόεδρος: Τζεφριός Γιώργος
Γραμματέας: Ζαρκαδούλα Χριστίνα
Ταμίας: Φερεντίνου Μαρία
Μέλος: Νιάφας Διονύσης

Έλαβαν μέρος τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου:
1. Παιδικό Τμήμα Μοναστηρακίου

2. Τμήμα Ενηλίκων Μοναστηρακίου
- Μπακοχρήστος Νώντας
- Φούρλης Γιάννης
- Μαγγίνα Χριστίνα
- Τραυλοστάθη Βιβή
- Μπακοχρήστου Κατερίνα
- Φούρλη Χρύσα
- Μπακοχρήστου Αντιγόνη
- Φούρλη Μαρία
- Κοκοτσέλου Παναγιώτα
- Κοκοτσέλου Άννα
- Κατσαμπέ Ανθία
- Μαγγιώρου Βιβιάννα
- Γουρούνα Σταθούλα
- Γουρούνα Γεωργία
- Στράτου Αναστασία 

3. Τμήμα Ενηλίκων Βόνιτσας
- Μπίτσης Βασίλειος
- Μπίτσης Δημήτριος
- Τζεφριός Γιώργος
- Λιαροκάπης Βασίλης
- Στριφτάρης Γιώργος
- Βερυκίου Σωτηρία
- Φερεντίνου Μαρία
- Βιτώρη Μαρία
- Ζαρκαδούλα Ναταλία
- Φερεντίνου Ευαγγελία
- Νταλταγιάννη Γεωργία
- Κούρτη Ευαγγελία
- Πάτση Νίκη
- Μάρη Χρυσούλα
- Βιτώρη Βούλα
- Αθήνη Παρασκευή
- Χάχαλου Πάολα
- Βασιλάκη Γιάννα
- Καραμπά Βάσω

4. Τμήμα Ενηλίκων Αγ. Νικολάου
- Τρανουλίδης Νίκος
- Λέζος Κώστας
- Σκλήβας Γιώργος
- Λέζου Γεωργία
- Φυτοπούλου Πανωραία






































































































































ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου